Så att ta ett bilbatteri av en '09 Pontiac G5

Det är en enerverande känsla när bilen inte startar på grund av ett dött batteri. Under år tidigare, skulle du helt enkelt öppna huven på bilen för att lokalisera batteriet. Med säkerhet och utrymmessnål teknik i dagens bilar, kan det ta lite letande för att hitta ditt batteri. Fordon som Pontiac G5 har batteriet i bagageutrymmet. Byta batteri är något du kan göra med enkla verktyg. Saker du behöver
Gummi /Latex Handskar
Ögonskydd
Torque Wrench
Metric skiftnyckel Set
Ratchet och metriska uttag
Memory Saver
Bakpulver /Batteri Terminal Cleaner Spray
Batteri Terminal Protection Spray
Batteri Terminal Brush
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

öppna bagageluckan på bilen och ta bort några personliga saker. Ta bort mattor stammen golvet genom att lyfta runt dess kanter, utsätta reservhjulet och batteriet.
2

bort reservdäcket genom att lossa centrumskruven i en moturs rotation.

3

innan du tar ut batteriet, installera minne sparare enligt tillverkarens anvisningar. Detta kommer att eliminera risken att förlora förinställda radiostationer och förlusten av minnet i fordonen modulerna. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i tillfällig dålig fordonets prestanda och andra elfel. Om du inte använder ett minne sparare, skriv ner koden radio säkerhet. Innan hantering av batteriet, sätta på skyddshandskar och ögonskydd
4

. Ta litet rör gummi ventil från toppen av batteriet genom att dra på slangen försiktigt. Om det behövs, bänder på slangen försiktigt med skruvmejseln.
5

Lossa bulten på det negativa eller svarta batterikabeln och ta bort kabeln från batteriet. Låt inte dina verktyg röra båda batteripolerna samtidigt.
6

Dra det röda locket från den positiva kabeln och lossa bulten. Ta pluskabeln.
7

Lossa 10mm bult från batteriet fasthållningsbygel och ta bort konsolen.
8

lyft långsamt batteriet från fordonet och inte låt den välta. Det högsta belopp du kan tippa att det är 40 grader.
9

Rengör batteriet kabeländar och batterilådan. Använda en blandning av bakpulver och vatten eller aerosol batteri renare kommer att neutralisera eventuell syra. Ta bort eventuella fasta korrosion med ett batteri terminal borste eller lämplig stålborste.
10

Installera batteriet i facket, vilket gör att den sitter plant. Placera nerpressningsplattan över batteriet och dra åt bulten till 13 foot-pounds med en momentnyckel. Installera vent slangen till batteriet.
11

Installera batterikablarna, börjar med den positiva kabeln och slutar med den negativa kabeln. Dra åt bultarna kabeländbestyckningen till 13 foot-pounds. Applicera en liten mängd av batteriets skydd spray kabeländarna för att förhindra framtida korrosion.
12

Placera reservdäcket tillbaka i bagageutrymmet och dra åt nedhållande muttern för hand. Du vill inte reservdäcket att flytta runt när du kör. Sätt mattan på plats över reservdäcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68856.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.