Hur att rengöra en bil Förgasare

Om du har en äldre bil med en förgasare, vet du hur viktigt det fungerar smidigt hela tiden. Det är livsnerven av fordonet, som levererar bränsle-och-luftblandning som gör hjärtat i bilen fästingen properly.The förgasaren bör underhållas och rengöras regelbundet för att säkerställa att det fungerar properly.The process för rengöring - inifrån och och ut - är ganska enkel och bör inte ta dig mer än 30 minuter eller så! Saker du behöver: äldre trasor
Choke och förgasaren renare (säljs på de flesta butiker auto utbudet i en sprayburk med halm spets) katalog Smörjmedelsspray renare (säljs på bildelar butiker) katalog Skyddsglasögon
Liten stålborste (frivilligt, för att rengöra utsidan om det finns tungt slam uppbyggd)
Visa fler instruktioner
1

med motorn avstängd, ta din luftfilterhuset så att förgasaren är åtkomlig. Få dina trasor tillsammans, tillsammans med din spruta smörjmedel och förgasare och choke renare. Också leta gasreglaget bifogas carb, vilket ger dig möjlighet att manuellt hantera och köra motorn snabbare samtidigt gör rengöringen.
2

Placera några trasor kring basen av förgasare, eftersom kemikalier kan skada någon närliggande målade ytor, och de trasor kommer att stoppa någon avrinning.
3

Sätt på dig skyddsglasögon och spraya "utsidan" av carb med smörjmedel, eller carb och kväva renare. Var noga med att spraya anslutningar och tillhörande rörliga delar, såsom gasreglaget området kopplingen. Låt vätskan in en stund eller två och torka upp. Om du har en tung ackumulering av slam och oljor, rena med en liten stålborste innan sprej torkar.
4

Innan du startar bilen, spraya en liten mängd kolhydrater rengöringsmedel direkt i carb. Ta sedan bort dina trasor och eventuella verktyg från motorn området och starta motorn. Spraya inte smörjmedel i carb. Starta motorn och använd gasreglaget, eftersom du vill kunna köra motorn vid ett högre varvtal när du spraya i mer carb renare vätska. Detta kommer att hjälpa till att driva den renare igenom och kommer också att undvika motorstopp ut motorn. Spraya i korta spirts, kör motorn snabbare och sedan sakta ner till normal tomgång och respray igen. Gör detta några gånger.
5

Låt bilen gå i några minuter vid normal tomgång. Stäng sedan av motorn och montera luftfiltret och bostäder. Nu kör bilen i 10 till 15 minuter eller tills varmt, vilket gör att carb renare att fullständigt köra igenom systemet. Även om du inte känner någon ökning i prestanda, kan du vara säker på att du gör allt du kan för att ta hand om och bevara förgasaren. I vissa fall, om carb var smutsiga med kol buildups, kommer du att känna ökad kraft och spara bränsle på samma gång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69042.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.