Hur du ändrar en Solenoid 2-3 i en 4L65e Transmission

Det finns inte mycket om den moderna elektroniska automatlåda som inte kommer att framkalla en panikattack i de flesta förment "mekanik." Liksom de interna delarna av en differential, dator eller vithaj, du väldigt sällan någonsin se dem om något går fruktansvärt fel. Men, inte allt i en sändning är en mardröm att ersätta, och solenoiderna i denna tranny är några av de lyckliga undantagen. Lite svårare än en vanlig olje-och filterbyte, kan den värsta delen om detta förfarande bara att få den Dextron III ur håret. Saker du behöver
Stoppklossar
domkraft och jackstands
Socket och skiftnyckel som
Clean dräneringskärlet
Förgasare renare
Nytt filter transmissionsolja (tillval) katalog Ny pan packning
Transmissionsolja (tillval) katalog Flathead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Blockera bakhjulen, lyft framsidan av fordonet och sätt ett par jackstands under ramen. Du kan använda en uppsättning av ramper för det här jobbet också, men Blockera bakhjulen ändå. Överföringen hålla fordonet i parken, och du arbetar på transmissionen. Det är inte tid att ta reda på hur du manuellt lossa parkerings spärrhaken.
2

Placera en ren tråget under överföringen, och börja ta bort bultarna överföring pan bakifrån framåt. Om du gör det rätt, kommer pannan öppnas gradvis bakifrån och kaskad vätska i din tråget i ett snyggt vattenfall. Det är ditt beslut om huruvida eller inte att återanvända transmissionsolja, men du kan lika gärna byta ut den om den befintliga vätskan har mer än 20.000 miles på det.
3

Ta bort alla packningsmaterial klamrar sig fast på växellådshuset eller oilpan, och rengör oilpan och fall passytor med förgasare renare eller motsvarande lösningsmedel. Ta bort filtret och antingen spara den eller slänga den, beroende på om du vill ersätta den. Återigen, kan man lika gärna byta ut filtret om det har någon mer än 20.000 miles på det.
4

titta mot den bakre delen av ventil-kroppen. Ventilkroppen är överföringen hydrauliska "hjärna", och skiftet solenoider är de elektroniska ventiler som öppnar och stänger ventilen kroppens hydrauliska passager. Solenoiderna själva, som installerad, ser ut lite svart, plastlådor hängande i den bakre delen av ventilhuset. Du ser en plastöverdragen ledningsnät fastskruvad botten av ventilhuset. Centret "ryggrad" av plasten sele locket pekar direkt på 1-2 solenoiden. Den 1-2 solenoid är en närmast växel-väljaren-sidan, den 2-3 solenoiden är den nästan rätt i mitten av överföringen pan öppning, till höger om 1-2 öppningen när du står framför av fordonet underifrån.
5

Titta på solenoiden där den ansluts till ventilhuset, och du kommer att se toppen av en U-formad, metall hållare peta nedåt ur en slits i ventilkroppen. Skjut en skruvmejsel i det öppna området i hållaren (botten-insida "U") och vrid skruvmejseln eller använda den som en hävstång för att dra hållaren nedåt. Fånga det som det kommer ut. När du får hållaren ut, dra ut solenoiden från kabelnätet, och dra solenoiden ut från baksidan.
6

Smörj in O-ringen på din nya solenoiden med lite transmissionsolja, och driva den nya solenoiden in som den gamla kom ut. Du kommer att känna det dyker i. Skjut hållaren uppåt och in i facket, engagerande spetsen av solenoiden och låsa solenoiden på plats. Sätt tillbaka filtret eller installera en ny och installera om oilpan med en ny packning. Hand-tråd skruvarna och dra åt dem till 97 tum-pounds (ej mul-pounds) av vridmoment i ett korsvis mönster. Börja med de mittersta bultarna på varje sida, sedan arbeta i ett stjärnmönster att säkerställa jämn momentfördelning och ett läckage-fri installation.
7

Häll i antingen din nya transmissionsolja, eller den gamla vätskan om det är låg körsträcka, klar, röd och oförbränt. Ny vätska är billig försäkring, men, så du kanske vill överväga det.
P Om du har fastnat för hjälp eller dina delar återförsäljaren inte lista en solenoid för din bil, kan det vara bra att veta att 4L65-E såg användning i 6,0-liters Escalade, Silverado, Sierra, Hummer H2, Pontiac GTO och Isuzu Axiom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68820.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.