Hur du ändrar ett Packning ventilkåpa på en bil

ventilkåpan packningar åldras med tiden och blir sprött och när det händer kommer du att förlora rätt tryck du bör ha mellan lock och motorblocket slutligen låta oljan att läcka igenom. Byta packning är inte ett mycket tufft jobb även om vissa bildesign kommer att göra det lite mer komplicerat och du kanske måste ta bort extra delar för att komma till packningar. Denna eHow beskriver hur man ändrar packningen under antagandet att du redan har tillgång till alla nedhållaren bultar och klarering att ta bort kåpan. Saker du behöver
Korrekt storlek Ratchet och uttag eller skiftnycklar för att avlägsna håll ner bultarna
Stark platt skruvmejsel
Två tums spackel
gummiklubba (frivilligt, om du måste trycka på täcka att frigöra det) katalog Hammer, (tillval om du måste knacka på slutet av din spackel för att ta bort locket) katalog Packning sealer
120 grit sandpapper
Flat slutade
rakblad Penetrerande olja (frivilligt, om problem att ta bort några bultar) katalog Rags eller shoppa pappershanddukar
Nya ventilkåpan packningar
Momentnyckel och dina specifika specifikationer vridmoment för omslaget
WD-40 smörjmedel

Visa fler instruktioner
1

bort alla av lastrummet ner bultarna som håller locket på plats. Var noga med att ta bort dem rakt och inte tömma huvudet, vilket gör att du använder rätt storlek nyckel eller hylsa. Om du har problem med någon, spraya lite Rust Buster eller penetrerande olja på bulten, vänta lite och försök igen.
2

Vanligtvis locket kommer bara att lyfta rätt upp och stänga, men ibland , trots att alla bultar är avstängda, kommer locket att fastna på. Detta är packningen fortfarande hänger på från den ursprungliga förseglingen.
3

försöka glida kanten av din spackel i ett hörn och bända upp några om locket inte lyfter rätt off på först. Du kan behöva trycka på änden av kniven med en hammare för att få en kil för att arbeta med. Om du får ett hörn lös kan du glida din platt skruvmejsel i öppningen och sedan bara vrida skruvmejseln att bända det gratis. Andra gånger du kan knacka försiktigt på ett hörn av locket med en gummiklubba för att bryta förseglingen. Det kommer att lossna, men du kanske måste arbeta den lite. Vad du än gör, inte tvinga något och riskerar böja ett hörn av locket eller töjer den.
4

Skrapa bort den återstående packningen sealer när luckan tas bort med antingen din spatel eller rakblad. Sedan använder sandpapper, passytan försiktigt sand för perfekt jämnhet. Du bör inte ha någon packning material eller skräp på ytan.
5

Täck öppna området för motorn som nu är utsatt för sedan du tog omslaget med antingen pappershanddukar eller rena trasor för att vara säker att inget skräp i och sedan ren och sand som passande yta på samma sätt som du gjorde för omslaget. Båda passytor bör vara mycket smidig och bump gratis.
6

Test montera den nya packningen genom att placera den på motorblocket för att vara säker på att det är rätt storlek och hålen radas upp perfekt.

7

Applicera din packning sealer på motorns parning yta ungefär 1/8 tum tjock täcker hela ytan och torka bort överflödigt runt kanterna. Låt sealer ställa några minuter och få lite klibbig och sedan placera packningen på, rada upp hålen på packningen med dem på motorblocket.
8

Applicera ett tunnare skikt av sealer på övre sidan av packningen. Torka bort överflödig sealer och låt satt lite för att få tacky.
9

bort dina hushållspapper eller trasor du placerade tidigare att skydda motordelar. Placera ventilkåpan på packningen försöker placera det rätt första gången så att du inte behöver glida runt mycket och störa sealer.
10

Spray eller blöt nedhållaren bultar med WD -40 är att det inte finns något skräp i gängorna och dra åt dem enligt din specifika moment med en korsvis snarare sedan en sida i taget.
11

Städa upp något tätningsmaterial från lägre sidorna av packningen området på motorblocket och sedan köra bil för ett par minuter tittar efter eventuella läckor. När bilen är avstängd kan du köra en torr pappershandduk strax under hela packningen området på blocket för att se om du plockat upp all olja, vilket skulle innebära en läcka. Om detta är fallet kan det betyda en av tre saker. 1) Bultarna är inte alla dras åt jämnt enligt moment. 2) Den ventilkåpan är skev och inte sätta flush. 3) Det finns skräp eller gammalt packningsmaterial antingen på motorn parning yta eller på ventilkåpan. Det är viktigt att ha en baby slät yta på båda anliggningsytorna innan du installerar den nya packningen och sealer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68920.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.