Hur du ändrar 1997 Honda CRV kulleder

CR-V har alltid stått varandra som ett utmärkt exempel på det konstiga gränslandet mellan minibuss och SUV. Det är en minibuss i att det är i huvudsak en mycket lång unibody sedan - Civic, i det här fallet. Men dess markfrigång och dess fyra-wheel-drive system markera den som en SUV. Men tekniskt sett, använder systemet här vad-det-är standard kraften till framhjulen och ingriper på surround kanalerna när det finns en förlust framför dragkraft, vilket verkligen gör det en bil-stil AWD-system som Mitsubishis. Men vad du än vill kalla det, har CR-V övre och undre kulleder, och, ibland, de bryter. Det är den relevanta delen av den här artikeln. Saker du behöver
Stoppklossar
domkraft och pallbockar
Socket och skiftnyckel set
Skruvmejslar
Kulled separator
Honda kulleden avlägsnande /montering Tool Review Plastic deadblow hammare
Ny trapetsmuttern
Torque Wrench
Visa fler instruktioner
1

bort de navkapslar, om sådan finns. Lossa hjulet Lugnuts. Lyft låsspärren på axelmuttern med en skruvmejsel och en hammare, och lossa spindelmuttern. Sparka stoppklossar bakom och framför bakhjulen, lyft framsidan av fordonet, och sänk ner den på en uppsättning pallbockar. Sparka klossarna igen för att se till att de är tätt mot hjulet. Avlägsna Lugnuts, Hjulaxel mutter.
2

Demontera skruven som håller fast fästet bromsledningen till spindeln, och sedan ta bort bromsok montering bultar. Dra bromsoket från hjulet, och hänga upp på något som du inte bort med en längd av tråd. Ta bort de två broms fästskruvar från framför rotorn, dra sedan åt de båda 8 mm bultarna på rotorn ett helt varv för att driva rotorn från navet. Vänd dem en annan helt varv, och rotorn ska poppa av navet.
3

Avlägsna fyra sensorn montering bultar från styrspindeln, men inte koppla bort sensorn. Ta bort sprinten från styrarmen, ta bort kronmuttern, och ta bort styrarmen. Du ska använda ett borttagningsverktyg för detta, men några knackningar med en plasthammare borde göra det. Upprepa med de övre och nedre kulleden kronmuttrar, och använda en kulled separator för att separera de övre och nedre kulleder från de övre och undre länkarmar. Alternativt kan du dra en 1/2-tums skiftnyckel mellan kontrollgruppen och knoge, och träffade skiftnyckel med en hammare för att slå kontrollen arm. Oavsett flyter din båt.
4

Dra styrspindeln ut och knacka änden av drivaxeln med din deadblow hammare för att släppa sitt grepp om navet och låta axeln att glida ut. När du får spindeln, ta ur kulleden ringen boot set genom att bända bort det. Installera Honda kulleden borttagningsverktyg på knogen, över kulleden, och använda den för att trycka kulleden ut.
5

Placera den nya kulleden i hand, och sedan använda Honda verktyg för att trycka kulleden i. När du får kulleden i, fett skarven, använd specialverktyg för att installera den nya dammskon och installera den inställda ringen.
6

Knuckle installationen är i huvudsak baksidan av borttagning - Se tipsen för vridmoment. Knacka på enheten tillbaka över drivaxeln trycker den nedre länkarm upp på kulleden, och sedan hela församlingen upp i övre länkarm. Sätt tillbaka kronmuttrar på kulleder, installera om styrspindeln och dra åt kronmuttern. Tillbaka skruvarna ut ur rotorn, skjut den över tapparna, och installera skruvarna broms hållaren. Montera bromsok, och skruva i bromsledningen tillbaka i spindeln. Sätt tillbaka sensorn på spindeln. Installera en ny axelmuttern, vridmoment ner det, och "spel" metallflänsen ner i avspänning på spindeln med en kall mejsel eller tjock skruvmejsel. Sätt tillbaka hjulen och köra till stranden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68821.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.