Hur fixar jag Starter på 1997 GMC Sierra 5.7?

GM har en rik historia av att producera två stora lastbilar. Chevrolet Silverado och det är nära syskon, GMC Sierra. År 1997 kom GMC Sierra med många alternativ och storlekar motor: den 4,3 liters V-6, den 5,0 och 5,7 liters V-8: s och 6,5 liters V-8 diesel. Den 5,7 liters V-8 är den vanligaste motorn finns i det här lastbilen, och ger massor av kraft och pålitlighet. Den relation som du bildar med din Sierra, från att veta om det är olika ljud att byta startmotorn själv, är vad som kommer att hålla denna lastbil på vägen i många år framöver. Saker du behöver
minnessparare
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
Ratchet w /extensions
Metric uttag
Open-end metriska skiftnycklar
Vehicle jack
pallbockar
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett jämnt och hårt underlag och dra åt parkeringsbromsen. Installera minne sparare enligt tillverkarens anvisningar. Detta kommer att behålla minnet i radio och moduler för att förhindra tillfälliga körbarhet villkor. Sätt på dig skyddsglasögon och skyddshandskar. Öppna huven. Ta den negativa batterikabeln genom att lossa bulten kabeländen. Placera kabeln från batteriet.
2

Hissa upp fordonets front. Placera domkraften under ramen, och sänk bilen på pallbockar. Lay under bilen och leta reda på startmotorn. Det är på passagerarens sida av motorn mot botten. Det är den formen av en liten kaffe kan. Ta bort de två kablarna på toppen av starter genom att ta bort låsmuttrarna. Det finns en stor svart tråd och en lila ledningen. Trådarna kan vara svåra att avlägsna eftersom det inte finns mycket utrymme. Om du inte kan komma åt muttrarna från under bilen, försöka gå igenom hjulhuset. Om du ser ovanför passagerarsidan däcket det finns ett gap mellan ramen och hjulet väl att du kan komma åt starter nötter vajerlås igenom. Om du fortfarande inte kan ta bort dem, gå vidare till nästa steg.
3

Ta bort de två starter bultar. Dra starter mot fordonets främre del tills den är fri från transmissionen. Sänk starter och ta bort den. Om ledningarna är fortfarande ansluten ta bort den vid denna tid. Låt inte startmotorn att hänga från ledningarna. Överför värmeskölden från gamla starter till den nya, om tillämpligt, och dra åt bultarna till 9 fot pounds.
4

Installera den nya startmotorn och dra åt bultar till 33 foot pounds. Montera startmotorn kablarna och dra åt låsmuttrarna tills de ligger tätt. Sänk bilen till marken. Installera negativa batterikabeln och dra åt kabelbulten hand. Dra kabelbulten till 14 fot pounds. Ta minnet sparare. Starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68868.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.