Hur man byter en Taklucka Seal

Du älskar takluckan men du skulle njuta av det mer om det skulle täta ordentligt när den stängdes. Du har kontrollerat tätningen för att se om det faller sönder, och gummitätningen är antingen fragmentering eller drar ifrån takluckan omkrets, eller det är torrt och sprickbildning. Hursomhelst, är det dags att byta ut det. Taklucka tätningar är lätt tillgängliga bildelar butiker, och de kommer med en självhäftande baksida förväg anbringas. När du köper tätningen, följ dessa instruktioner för en relativt enkel fix. Du har takluckan ser nya (och vattentätt) på nolltid. Saker du behöver
Taklucka tätning
Märkpenna fräs
Box eller vass kniv
Visa fler instruktioner
1

Peel bort den gamla tätningen varifrån 2 ihop på baksidan av takluckan utskärning. Torka bort gamla rester tätning lim med en mild rengörings att inte beröva måla.
2

Gör en markering på halvvägs i baksidan av takluckan utskärning med en märkpenna.

Billiga 3

Börja tillämpa den nya takluckan tätningen på detta märke. Skala en bit av tejpen bort, tryck på den halvvägs, och börja trycka nya tätningen på, skalar bort tejpen när du går. Se till den breda delen av tätningen är vänd uppåt för att säkerställa en vattentät försegling.
4

Fäst tätning runt kanten av utskärningen. Tätningen ska vara i nivå med taket. Bo direkt och inte sträcka som du går, kommer det att finnas gott om säl att gå hela vägen runt.
5

När du kommer tillbaka till starten, kommer det att finnas en viss överlappning. Justera kanterna och skär med mattkniv kniv. Tätningen ska passa ihop tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68925.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.