Hur du ändrar en oljepump på en bil

Detta är inte specifikt för jeep 4cyl. eftersom ansökan inte angav år, och jeep har använt AMC och Chrysler motorer. Detta bör vara en god allmän beskrivning av hur man gör det på om någon bil. Saker du behöver Review, en ganska komplett uppsättning av handverktyg. Review, en packning skrapa. Review Ett Oljetråg. Review, en domkraft och pallbockar. (De står är ett MÅSTE HA! För säkerheten. Om inte din jeep har en betydande suspension lyft installeras.) Katalog Ny olja och ett filter skulle vara en bra idé.
Riktig ersättare oljepumpen. Review, en nya oljetråget packningen.
Visa fler instruktioner
1

Ställ in i ett rent område, kommer du att utsätta de interna komponenterna i din motor, rekommenderas inte utomhus. Smuts och olja gör för en cashiered motor. Hitta vad skiftnyckel /uttag storlekar du behöver och har dem nära genom i förväg. Sparar på resor till verktygslåda från under jeepen. ledtråd: de två skruvarna på baksidan av oljetråget är nästan alltid större än resten, på grund av huvudpackningen
2

Säkra fordonet på plant underlag, helst inomhus.. Plats i parken, dra åt parkeringsbromsen, och scotch bakhjulen. Använd domkraften för att lyfta ena sidan av trucken tills du kan placera en pallbock under AXEL. Det kan glida av ramen och krossa dig. En vän till mig dog under ett fordon, och det var inte roligt. Upprepa på andra sidan. När läktaren är på plats kan du "gå" trucken högre med domkraft och stativ om du behöver mer utrymme. INTE överstiga höjden på pallbockar med block. Återigen död är inget kul. Igen om din jeep "lyfts" du kanske inte ens behöver jacken och står
3

Nu är du redo att tappa ur oljan i ett uppsamlingskärl. Dra den stora kontakten på baksidan botten av pannan. Kassera oljan ordentligt på en stad godkänd soptipp bin, när du är klar. Ta bort eventuella hinder, såsom avgaser, transmission linjer etc. som förhindrar pannan från att komma ner, om Axel är i vägen, och pannan kan inte skjutas ut kan du behöva få större montrar och lyft från ramen till släppa axel ner längre. Om du var försiktig.
4

Demontera bultarna runt oljetråget, inklusive de stora i ryggen. Pannan kommer vanligtvis vara fast på mycket snäv. Försök slå den i sidled med handen först, och högst en gummiklubba. Gör inte buckla pannan. Ibland måste man klippa tätningsmedlet loss med en lång rakkniv.
5

* Oljepumpen kommer att vara på baksidan av motorn. Det är lätt identifieras, eftersom det har en upptagningsrör och filtrera på den att doppa ner i pannan för att suga upp olja från pannan. Det är vanligtvis hålls på plats med bara 1 skruv, och har ingen packning, eller tätningsmedel. Den hålls i korrekt orientering med ett stift. Efter avlägsnande av bulten den bör dra ut lätt. Sätt den nya pumpen. Du kan behöva använda pickup röret och skärmen från den gamla. Rikta in stift i sitt hål. Kontrollera att den enhet spline på de bästa ställer upp med den enhet som kommer ner från kammen växeln. Använd inget tätningsmedel inuti motorn någonsin. Sätt bulten igen, dra åt till 35-40 ft lb, eller cirka 1 plan förbi handkraft.
6

* Skrapa den gamla packningen från oljetråget och rengör oljetråg väl. Använd en liten, och jag menar liten mängd packning lim för att hålla packningen på pannan. Det bör vara olja och rester gratis för limmet att fastna. Skrapa den gamla packningen från motorblocket, det skulle också vara relativt oljefri på ansiktet där pannan ska para. Vissa packningar kräver en liten, och igen jag menar liten mängd kisel RTV svart där korken kött gummitätningar. Om tätningsmedlet squishes ut mer än ca 1/16th av en tum du använt för mycket, rensa ut och börja om eller gunk som squishes in din motor kommer att ha du på jakt en ny oljepump snart igen.
7

Efter packningen limmet har satt, ca 30 minuter till 1 timme. Sätt tillbaka oljetråget på plats, noggrant som inte flytta packningen runt. Alla bulthålen skurna i packningen ska stanna uppradade. Start 2 bultar på motstående hörn för att hålla den på plats tills du får alla de andra bultarna började. Börja alla bultar för hand, vill du inte veta huvudvärk av helicoiling ett motorblock från en korsad bult. Dra åt alla bultar, ca 30 ft lb, eller lite mer än handkraft. Dra inte åt, pan bultar är oftast små och kommer att bryta om över tight. Lita på mig, om du gjorde din städning jobb rätt kommer det inte att läcka. Om du får en liten läcka efter några dagar. Gå tillbaka och dra åt skruvarna en liten mängd.
8

Sätt avtappningspluggen tillbaka i oljetråget, sätta någon avgaser, eller linjer du flyttade tillbaka som de var. Sänk lastbilen tillbaka baksidan av hur du tog det. Använd domkraften för att få tillräckligt slack på ett stativ för att sänka och ta bort det då låta en nedåt och upprepa på andra sidan. Sätt ny olja igen och ett nytt filter är en bra idé, fyll till märket FULL på mätstickan. Du är redo att gå!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69016.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.