Hur du väljer en kall tilluft

Minska temperaturen på luftflödet in i motorn ökar kraftigt hästkrafter och prestanda. Kall luftintaget system inte bara flyta svalare luft till motorn, kan de också förbättra gas körsträcka genom att balansera luft-till-bränsle-förhållandet. Varje kall luftintaget är inriktad mot motorns verkningsgrad. Den typen av kall luft intag system du väljer kommer att variera från bil till bil. Instruktioner
1

Välj intaget system du vill lägga till motorn. Kall luftintaget system faller oftast in i två kategorier: korta RAM intag och komplett kall luft intag. Korta RAM intag är närmare till motorn och är lättare att installera, men de brukar ge varmt luftflöde. Komplett kall luft intag flöde kallare luft genom insugningsröret eftersom de bor närmare marken. En komplett kall luft intag kan flytta luften rutan.
2

Bestäm din budget. Alla ansedda varumärke av kall luft intag system som AEM, Injen, Volant eller K och N kommer att kosta $ 150 till $ 380. Du kan hitta system för under $ 50, men var försiktig med var du köper dem. De flesta av dessa billiga system kommer inte att öka din prestation och kan inte komma med pengarna-tillbaka-garanti.
3

Handla på nätet för ett system som passar just din bil. Webbplatser som AutoAnything, kallt luftintaget Shop och JC Whitney kommer att anpassa ett kallt system luftintag för att passa din bil (se Resources nedan). Skriv bara in märke, modell och år av ditt fordon. Om du föredrar att prata med en mekaniker om vad som är bäst för din bil, gå till Automotive Service Association hemsida för att hitta en lokal bilverkstad (se Resources nedan).
4

Tänk på material och storlek av insugningsröret. Ett rör av metall kommer att värma upp snabbare än en av gummi. Också notera att high-end modeller är tjockare och längre och kör från motorn till hjulet väl.
5

Se ett luftfilter medföljer kall luftintag kit du väljer. Dessa filter håller längre än de vanliga pappersfilter som får kastas bort cirka 15.000 miles. De kommer preoiled att samla och hålla smuts mer effektivt än sina papper motsvarigheter.
6

Tänk på klimatet där du kör. Om du bor i ett särskilt regnig område, har vattnet en större chans att komma in i kylan systemet luftintaget, vilket orsakar ett tillstånd som kallas hydrolocking. Kompletta kalla intag är mest benägna att falla offer för vatten intrång. Detta skulle kunna skada motorn.
7

Bestäm hur du vill krydda upp utseendet på din motor. Kall luftintaget system finns i olika flashiga färger. Rött, blått, silver och polerad metall är de mest populära.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68960.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.