Hur man tar bort Nut och isär ett Strut

Ta bort strut muttern är en viktig komponent för att demontera staget för att ersätta de strut mounts. Demontering av fjäderben mutter ger tillgång till alla komponenter inuti staget, som är den perfekta tiden att kontrollera tillståndet hos samtliga strut komponenter. Instruktioner
1

bort staget från fordonet. Du kommer att behöva säkra fordonet på pallbockar och ta bort hjulet från sidan där du försöker komma åt staget. Staget kommer att sitta bakom bromssystemet. Du kan behöva ta bort kabeln parkeringsbromsen och svinga bromsok ur vägen först.
2

Spraya övre strut montera muttern med en penetrerande olja, som WD-40 eller Liquid Wrench, till äta bort rost och korrosion, så att du kan bryta muttern loss lite enklare. Låt penetrerande olja för att sitta i fem minuter, och om du har problem under steg 3, kom tillbaka till steg 2 och upprepa.
3

Fäst staget i ett skruvstäd. Eftersom muttern kommer att bli svårt att bryta sig loss, bör du ha en källa hävstång och vice ger detta. Använd en spärrnyckel med lämplig storlek socket och bryta loss muttern. Detta är en stor mutter, det kan också vara en låsmutter som kan vara lite svårare att ta ut
4

Låt muttern att stanna i sockeln eller sätta på en säker plats.. Denna mutter ofta inte kommer med de nya strut mounts, så du kommer att behöva det för återmonteringen processen. Du kanske vill låta det suga in penetrerande olja för att få bort överdriven korrosion, så du kan kontrollera det för sprickor eller andra skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69009.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.