Hur byta olja på en Yamaha V-Star 1100

Byta olja och filter på en Yamaha V-Star 1100 är lite tidskrävande, men enkel nog för vem som helst att åstadkomma med ett minimum av verktyg. Oljefiltret är ett papper kapsel-typ, som ligger på den låga höger sida av motorn, direkt bakom den främre avgasröret. Den främre röret måste tas bort för att komma åt oljefiltret. Oljan rekommenderas är en 20W40 syntetisk typ, men det är det svårt att hitta, därför en 20W50 olja är ett bra substitut. Regelbunden olja kan också användas, men i båda fallen, se till att oljan inte innehåller en friktionsmodifierare, så många bilar oljor gör - en friktionsmodifieringsmedel gör att våt koppling på Yamaha för att halka. Saker du behöver
Block av 2-by-4-tums trä som skall placeras under kickstand
Ratchet
Uppsättning sockets
Torx bit förare
Oljefilter från 4 liter olja
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Placera träbit under kickstand att sitta på cykeln upprätt. Lossa de 12 mm muttrarna på framsidan avgasfläns ett varv med en socket - när motorn värms upp och avgas dubbar har expanderat, kommer nötterna fortfarande lossna utan att riskera att förstöra gängorna
2

Starta motorn och låt den gå en kort period för att värma upp, sedan stänga den. Placera drain pan under motorn, nära fronten, under oljefiltret. Ta bort avtappningspluggen, som är nedsänkt något, med hjälp av en hylsa, så att oljan rinna. När oljan runnit tillräckligt, installera avtappningspluggen och dra åt den tätt.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast halsdukar till fästet, med hjälp av en hylsa. Ta bort de två avgas muttrarna. Dra röret ur flänsen och skjut det bakåt för att lossa ljuddämparen - detta kommer att ge tillgång till filtret
4

Ta bort den nedre kåpan front krom, med en Torx bit.. Ta bort de tre skruvarna i oljefiltret-överhal med en Torx bit. Vrid locket något och dra bort det. Inspektera O-ringen på locket och byt ut den om den är sönder. Stick ett finger i mitten av oljefiltret och dra O-ringen ur huset.
5

in ett nytt filter och sätt på locket. Dra åt Torx bultarna till 9 fot-pounds av vridmoment. Installera Chrome täcker över oljefilterhuset och dra åt Torx skruvarna tätt. Skruva av oljepåfyllningslocket och häll 3 liter olja i motorn. Titta synglaset under tanklocket - motorn tar 3.3 liter. Häll olja i motorn i små steg, tills nivån är rätt i synglaset. Byt oljepåfyllningslocket.
6

Montera avgasröret genom att skjuta på den bakre konsolen och placera den främre huvudledningen in avgasfläns. Montera de två muttrarna löst i fronten avgasfläns. Installera två ljuddämparen-till-fästet bultarna och dra åt dem ordentligt.
7

Dra de främre muttrarna header fläns, men inte åt dem, eller du kan bryta dubbar när motorn värms upp. Se till att de sitter ordentligt bara. Torka alla fingeravtryck utanför röret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68939.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.