Hur man palla upp bilen för att ändra Rear Differential Fluid

Höja ett fordon för att serva den differentiella vätskan är relativt lätt men kräver teknikern följa strikta riktlinjer för säkerhet. Felaktigt höja fordonet kan skada underredet av bilen och kan orsaka skador om fordonet faller utanför pallbockar eller rullar framåt eller bakåt. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
rätt storlek pallbockar
hjulet stannar
öppna änden box fast nyckel olja
differential (per tillverkare) katalog Oljedroppningen pan

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att fordonet är i parkeringsläget och ligger på en plan yta. Låt fordonet svalna så att den differentiella oljan inte är varm vid beröring. Allvarliga brännskador kan uppstå om denna försiktighetsåtgärd inte följs.
2

"Chock" framhjulen med enheter hjul stopp och dra åt parkeringsbromsen så att fordonet inte kan rulla framåt eller backwards.Set parkering broms för ökad fordonets stabilitet.
3

Placera hydraulisk domkraft så att det är beläget i centrum av den bakre delen av fordonet. Lokalisera fordon center lyftpunkten läge den hydrauliska domkrafter armen så att den kommer i kontakt med bakre fästpunkten.
4

Börja upphöja hydraulisk domkraft tills den kommer i kontakt bak, center fästpunkten. Höj fordonet långsamt genom att flytta jack armen upp och ner flera gånger tills fordonet är tillräckligt hög att de bakre hjulen är upplyfta från marken. Se till att inte höja bilen i brant vinkel. Det är farligt att fordonet skulle kunna driva fram och släppa av hydraulisk domkraft. Du behöver bara höja fordonet tillräckligt hög för att skjuta domkraften under bilen. De pallbockar ska placeras under bakaxeln på vänster och höger sida av fordonet. Vrid ratten på den hydrauliska domkraften moturs tills jack armen frigörs från den bakre fästpunkten. Dra hydraulisk domkraft ut från under bilen. Position olja droppskål under den bakre differentialen.
5

Använda öppen nyckel box ände som passar pluggen sitter på baksidan av differential, sakta lossa pluggen så att stickproppen är engagerande en tråden. Snabbt bort pluggen och låt oljan rinna ner i oljan droppskålen. När oljan slutar droppande, häll den nya differential olja i pluggöppningen och fortsätt tills all gammal olja har spolats ut och endast den nya oljan kvarstår. Den full nivå är när oljan ligger strax under pluggöppningen. Använd ditt finger för att lokalisera oljenivån. När den är full, installerar oljepluggen och dra åt ordentligt. Avfallshantera spillolja i en lämplig behållare som uppfyller OSHA. Häll inte på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/69078.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.