Hur man öppnar ett trasigt Hood på en 1997 Chevy Pickup

Ahhh ... det är dessa dagar som försöker mäns själar, och sporra de belägrade att lägga hädelser. Som om att veta något var fel under din huven inte var illa nog, är det den saltiest av allt salt i såret när din huva kabelbrott efter ett motorproblem. Och du har rätt att förbanna gudarna, gamla och nya, för lyckan, eftersom detta är förmodligen kommer att kosta dig. Specifikt kosta dig ett galler. Men åtminstone du får bryta något med en hammare, och det kan vara tillräckligt för att få dig igenom dagen. Saker du behöver Review, en stor Socket hammare
set med extensions
Visa fler instruktioner
1

Titta igenom de övre grillen, och identifiera de två skruvarna att säkra din huvfäste till chassit. Observera att denna generation av lastbil använder en spärr satt bakom montage fliken, och helt slutna framifrån. Och sedan tror på dig själv "Gee, det är nästan som om de försöker hålla mig."
2

Hammer, träffa gallret. Ja, kan du försiktigt klippa en del av din övre gallret med en sticksåg, sawz-all eller kvarn - men i för ett öre, i ett halvt kilo, säger de. Du kommer att behöva hosta upp $ 50 för ett nytt galler ändå, så du kan lika gärna få ut maximal möjlig katharsis från detta. Bryt eller skär, mitten "ägget lådan" avsnittet ut, men skona de viktigaste grillen stöden, om du vill. Eller inte.
3

Sätt en 1/2-tums hylsa på änden av en förlängning, nå grova din trasiga galler, och ta bort de två skruvarna som du identifierade tidigare. Efter att ta bort bultarna bör huven lyft rakt upp med låset monterat vid kroken. Nå bakom spärren och dra spärren för att frigöra den från kroken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68826.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.