Hur man palla upp en bil

Det är en bra idé att öva runka upp bilen hemma. Vänta inte tills du har en punktering på den sida av vägen någonstans. Följ stegen nedan för att lära sig att palla upp en bil i händelse av att du behöver ändra en plan eller bara kolla något under bilen. Saker du behöver
Auto jack kit
rörtång kritar
hjul eller kilar
Visa fler instruktioner
1

Få din bil till en nivå plats innan ditt försök att hissa upp bilen. Om du har en platt på en sluttning eller backe, sakta köra eller rulla bilen till närmaste nivån jordfläck som är fri från motorväg eller vägtrafiken. Flytta bilen så långt från trafiken som möjligt.
2

Se till att bilen är i växel om det är en manuell växellåda eller i parken, om det är en automatisk växellåda. Engagera eller ställa nödbromsen oavsett typen transmission din bil har.
3

Lokalisera uttaget i bilen. Om du inte vet var det är, dra ut din instruktionsbok för referens. Din instruktionsbok också kommer att ha skriftliga instruktioner för hur du palla upp bilen för att byta en lägenhet, så förvara den ut. Placera stoppklossar eller kilar bakom däcken för att förhindra rullning, speciellt däcket direkt intill däcket du kommer att förändras. Använd en sten, tegel eller träbit om du inte har stoppklossar.
4

Hitta hissen punkten eller hack på din bil i området närmast hjulet som har punktering. Lägg ut din jack, jack lyft och lug skiftnyckel för att ha alla dina saker som behövs för att palla upp bilen och byta däck.
5

Lossa muttrarna på däcket innan palla upp bil med rörtång.
6

instucken hissen punkten eller hack, fast handtaget, som också är din lug skiftnyckel. Veva eller hissa upp bilen tills bilen är på höjden som behövs för att byta däck. Tänk på att du kommer att behöva mer höjd för att sätta på det luftfyllda däcket än du kommer att ta av punktering, så justera stöttning höjden därefter.
7

Ta av punktering, sätta på den uppblåsta reservdäck och sänk bilen tillbaka till marken med domkraften. Dra upp åt muttrarna ordentligt med rörtång, packa din jack tillbaka in i bilen och du verkligen att rulla.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68967.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.