Hur man byter Dörr tappar och bussningar i en 2002 Cavalier

Att vara en stridspilot är inte alla fat rullar, rada upp hårkorset och dra 8G svängar över toppen, i själva verket består det mesta av jobbet med pappersarbete och tråkiga väntan att du inte ofta ser i filmer. Detta är en av dessa jobb. Men reparera en hängande dörr på en GM-bil som Cavalier bär sina egna belöningar, känner sig ny och fräsch i termer av att göra din bil. Bara börja tidigt, sätta lite bra musik på, pop en frostig dryck och njuta av vädret medan du och din assistent försök att jonglera fyra katter i en tre-fot-diameter gruvschakt. Saker du behöver
Ordet jack
Assistant Review Socket set med extensions
Hammer
Tänger
penetrerande olja
buntband
vice sälja Grease

Visa fler instruktioner
1

Spray dörren gångjärnstapparna frikostigt med penetrerande olja, samt öppna och stänga dörren flera tid att arbeta oljan i. Re-spray, upprepning, och låta fem minuter för oljan att arbeta helt in i bussningarna. Öppna dörren, och höja din hydraulisk domkraft för att stödja ryggen-nedre kanten av dörren. Håll din assistent till hands för att istället dörren. Skjut en skruvmejsel under C-clip hållare ovanpå den översta pinnen, pop upp fästet och dra ut den med en tång, upprepa på undersidan av botten stift. Var försiktig så att du inte skadar klippen när du tar bort.
2

Öppna luckan så långt det går, och använda en stor skruvmejsel för att ta dörren fjädern utåt mot dig. Fjädern hålls av spänningar, och ska springa fritt med lite levering kraft. Var mycket försiktig, fjädern kan hoppa ut och flyga rakt mot dig, så ögonskydd är en bra idé här
3

Placera den platta delen av en mycket stor skruvmejsel eller pry-bar. ovanpå den utskjutande övre stift. Du vill hålla skruvmejseln eller bända bar horisontellt, och då slå den så nära pinnen som möjligt med en stor hammare. Målet här är att driva stiftet nedåt så att den övre delen av stiftet är i jämnhöjd med gångjärnet. Upprepa på botten stift, denna gång kör stiftet uppåt från botten. Du kanske upptäcker att ligga på rygg under dörren ger dig den bästa utsiktspunkt här. Re-spraya bussningarna med penetrerande olja, samt öppna och stänga dörren några gånger för att arbeta in den
4

Använda slutet av en lång 1/4-tums förlängning eller något annat lämpligt verktyg , kör den övre tappen nedåt hela vägen genom den övre delen av stiftet tills det faller igenom in i det öppna utrymmet i gångjärnet. Med hjälp av ett par låstänger eller kanal-lås tång, ta tag i botten på stiftet ordentligt. Hit toppen av dina tång med en hammare för att driva stiftet nedåt och fullständigt ut ur bussningen. Du kanske upptäcker att vrida tappen och tillämpa mer penetrerande olja hjälper här. Har din assistent får ett bra grepp på dörren efter att du får den översta pinnen ut, och upprepa med den nedersta pinnen, kör den uppåt och ut.
5

Har din assistent mycket försiktigt dra dörren bort från bilen. Skjut en liten skruvmejsel i de bästa chassi-side gångjärn bussningar från toppen och botten bussningarna från botten, och bänd bussningarna från gångjärnet. Förbered dina nya bussningar genom att smeta insidan av bussningen hålen med fett,, detta kommer att underlätta installation och hålla gångjärnet fungerar smidigt i många år framöver. Identifiera dina nya bussningar - du har en större och en mindre. Den större bussningen går på sidan av gångjärnet närmast tapphuvudet. Så, går den större i botten av den övre konsolen, och toppen av botten en.
6

Placera lämpliga bussningar på chassit-sidan av deras respektive gångjärn hål. Använd din skruvmejsel /prybar och hammare för att driva bussningarna i gångjärnsfästet hålen, och hålla slå dem tills de är jäms med fästet. Bussningarna är nu installerade. Smörj kontaktpunkterna i leden, och dina nya stift. Har din assistent flytta dörren inåt medan du riktar in hålen i bakre fästena. Rikta den nedre gångjärnet först, och driva det nya stiftet ner genom gångjärnet och bussningarna tills knappnålshuvud uppsättningar på gångjärnet. Upprepa med toppen. Ange C-clip hållare på plats på stiften, och använda en 9 mm eller 10 mm djup och uttag för att driva dem uppåt eller nedåt i den låsande spåret på nya gångjärnstappar.
7

Komprimera dörren våren. GM gör en särskild kompressor verktyg för detta, men du kan göra din egen med tre tunga zip-band. Först, loop tre zip-band genom mitten av våren, och dra åt dem så att de är låsta vid klockan 12, 3:00 och 6:00 positioner på våren. Nu, lägg fjädern i ett skruvstäd, och infoga en stor skruvmejsel vertikalt mellan fjädern och käftarna versa så att du inte klämmer ner på banden. Tryck ihop fjädern fullt med vice, och dra åt zip-banden. Släpp vice, och du har en fjäder komprimeras och hålls med zip-band.
8

Sätt fjädern som du tog den ut, orientera den så att den stora "dead space" mellan den 6 och klockan 12:00 zip-band står på den översta framför bilen. Du vill ha denna sida som vetter topp-front, eftersom det är den sida som du inte kommer att kunna komma åt efter våren är installerad. När du får fjädern tillbaka i sitt ursprungliga läge, stäng dörren en aning för att hålla den på plats. Använd ett rakblad för att börja klippa buntband, släppa trycket på våren. Du bör kunna komma till alla tre, men om du inte kan få till det sista, sedan bara öppna och stänga dörren flera gånger. Den sista kommer så småningom knäppa. Dra zip-tie bitar ut med en tång, och njut av din nya sag-fri dörr.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/do-yourself-auto-repair/68823.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.