Har en Noisy bränslepump menar det är dåligt?

Bränslepumpar gör en tyst susande ljud i samband med att de fungerar. Detta buller är ofta överröstas av den fungerande motorn, men kan oftast höras mycket kort när nyckeln först vrids till "IGN" läge med motorn avstängd, under denna korta period, är pumpprimning nedströms bränsleavgivningssystem. Alla andra ljud från en bränslepump bör ses som förvarning att komponenten bär ut. Ombytliga, är inkonsekvent bränsleflöde dåligt för motorn och en fara på vägen, så byte innan totalt misslyckande rekommenderas starkt. Typer av bränslepumpar

äldre motorer var oftast utrustad med en mekanisk bränslepump som drevs av en manövreringsarm drivs från motorn. Nyare motorer har elektriska bränslepumpar som normalt är monterade nära, eller inuti, bränsletanken. Elektriska bränslepumpar är ett krav för bränsleinsprutade motorer, dessa kräver en högre bränsletryck än en mekanisk pump kan leverera. Mekaniska bränslepumpar var antingen fullt funktionsdugliga eller inte - det fanns ingen medelväg - och en misslyckad pump innebar att motorn inte skulle starta eller skulle sluta att fungera, det tog slut på gas även med full tank. Elektriska bränslepumpar, men kan börja gå dåligt utan att helt misslyckas. I denna situation, bortsett från en minskning av motorns prestanda, är problemet oftast framgår av bullrig drift.
Elektrisk bränslepump Operation

Elektriska bränslepumpar delar många aspekter av deras verksamhet med borrmaskiner, vilket kan vara en mer bekant jämförelse. Elektriskt strömförande lindningar snurra en armatur som vilar i lagren, och den snurrande ankaret roterar en impeller som flyttar bränslet från vilotillstånd nedströms till ett trycksatt tillstånd uppströms.
Oljud

Om pumphjulet lossnar från armaturen, kommer ett rasslande ljud höras. Om lagren misslyckas, en Missljud resultat. Om föroreningar kommer in i pumpen från tanken, är ett skrapande ljud gemensamt.
Andra vanliga problem

Bränslepump ljud kan vara intermittent. Om buller är märkbar när tanken är nästan tom, men inte när den är full, är chansen att det är en "pre-pump" i-tank pump-filter montering i system som initierar viktigaste bränslepumpen. I-tank pumparna förlitar sig på sin nedsänkning att vara cool, och är vanligtvis belägen ungefär en 1/4 av vägen upp från tanken golvet. Om fordonet är vanligtvis drivs med låga bränslenivåer, är i-tank pumpen mer benägna att gå sönder i förtid.

Hus i-tank pumpar är benägna att perforering på grund av den extremt kontradiktoriska karaktär sin omgivning, de är nedsänkt i bensin. Strumpan filter fäst nedströms i-tank pumpen är benägen att blockeras bli, framför allt i äldre fordon. Om en in-tank Pumphuset har ett hål, så fungerar det inte att dess optimala kapacitet när nivån på bensin sjunker under dess plats. Om en socka filter är igensatt, kan detta minska till nästan ingenting mängden bränsle pumpen kan röra sig. Dessa symtom kallas "svält" i bransch-tala. I båda fallen resulterar i minskad leverans ofta i huvud bränslepumpen göra överdrivna surrande ljud.
Överhettning

Elektriska bränslepumpar är också benägna att överhettas. Denna fråga presenteras som en intermittent misslyckas, där pumpen kommer att arbeta igen om fick svalna. Även om inga ljud är typiska för denna fråga, bör pumpen bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68651.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.