Felsökning BMW 3-serie motorproblem

Även en BMW 3-serie 'motorproblem kan utredas av bild och ljud, bilens andra generationen On-Board Diagnostic-system kan spara dig mycket tid. BMW 3-serien har en intern dator som kallas en Powertrain Control Module. PCM körs en serie diagnostiska kontroller och rutiner, och varje instans av en felfunktion kodas och registreras. Genom att gå PCM, kan du få en lista över saker som har gått fel i ditt BMW: s motor. För att göra detta, men du behöver en OBD-II diagnostik scanner. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna BMW: s förardörren. Hukar sig, och titta in i benutrymmet. På vänster sida, nära den vänstra kick panel, kommer du att hitta en dator utlopp. I äldre 3-serien fordon, kommer detta uttag döljas bakom en panel, som kommer att vara lätt att ta bort.
2

Anslut OBD-II skanner till datorn uttag. Skannrar kommer antingen komma med en diagnostisk kabel som passar i uttaget, eller själva skannern kommer direkt passar in i detta uttag.
3

klättrar in i förarsätet och ställa OBD-II-skanner på ditt knä. Placera din tändningsnyckeln i BMW och växla till "On" läge. Vissa OBD-II-enheter kan också behöva dig att veva och köra motorn.
4

Vänta några sekunder för enheten att hämta koder från BMW: s PCM. Du kan använda en skanner som inte är inställd för automatisk kod hämtning. I så fall, kontakta din enhets manual för exakta förfarandet och knappa in kommandot själv. Knapp layout skiljer sig från märke av OBD-II-skanner, och så instruktionerna inte kommer att vara samma för alla enheter.
5

Läs igenom alfanumeriska koder på enhetens display. Ignorera allt inte börjar med "P", eftersom du letar efter potentiella motor problem. Den "P" står för "Powertrain", och dessa koder täcker funktionsstörningar i motorn och bränslesystemet. Kopiera koderna på ett separat papper, om din OBD-II skanner inte tillverkades med USB-till-PC-anslutning.
6

Hitta innebörden för varje P-kod som du har skrivit ner. Skannerns manual bör ha definitioner för alla generiska universal till OBD-II-kompatibel fordon. Om du äger en nedre ände, kan generaliserade kodläsare, din manual täcker endast allmänna enhetens verksamhet. OBD-II-kodning definitioner är lätt att hitta på nätet. Dessutom kommer du behöver för att hitta BMW: s särskild uppsättning diagnostiska koder på nätet. Din BMW: s handbok kommer varken att ha dessa koder eller de generiska sådana. Gör en lista över alla de potentiella problem som behöver utredas.
7

Fatta ett beslut, baserat på de definitioner som du hittade i steg 6. Du kan antingen köra bilen till en mekaniker för reparation eller försöka en DIY fixa själv. Om du väljer att fortsätta att felsöka problem själv, öppna BMW huva. Undersök inte bara problemet central för varje specifik OBD-II felkod, men systemet som omger den. Till exempel, P0400 behandlar "flow driftstörningar" withing Avgassystem Gas Recirkulation. Felsök inte bara EGR-ventilen, men EGR-systemet som helhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66990.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.