Felsökning av en automatisk Pannlampa

Pannlampa belysning innebär mer än att bara kunna se på natten. Strålkastarna är en ledstjärna för andra fordon, ange ditt avstånd, riktning och placering. Höga balkar tillåter förare att tränga igenom dimma, regn och hagel. Strålkastare fungerar också som säkerhet försäkring under tider av begränsad sikt och de disiga stunder mellan soluppgång och solnedgång. Icke-operativa strålkastare kan samla fordonsägare med biljetter utrustning överträdelse. Lyckligtvis kan fordonsägare felsöka strålkastare problem om de vet hur och var man leta efter fel. Saker du behöver
Bruksanvisning
Elektrisk renare (kontaktspray) katalog End skiftnycklar
Hylsnyckelsats
Rags
Ersättningslampa
Säkringar
Reläer
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Lyft huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Se din bruksanvisning för placeringen av din huvudsäkring blocket. Det kommer att vara placerad i motorrummet, under instrumentbrädan vid kick panel, eller i handskfacket. Dra av locket för säkringen blocket och leta efter strålkastaren säkringen. Ett litet diagram på insidan av säkringsblocket omslaget visar vilken säkring att kolla. Om säkringen har ett rör eller spade design, dra ut den och undersöka den lilla metalltråd inuti. Se till att den inte blåses (bruten). Byt ut den om den är trasig.
2

Kontrollera reläet i säkringsplinten. Reläet kommer att vara en liten svart eller silver box som har flera små tungor är anslutna till säkringsblocket ansiktet. Du kan koppla ur reläet och slå den med ett annat relä med samma tang konfiguration och strömstyrka för att se om det löser dina strålkastare problem. Du kan också dra reläet delvis ut och sondera varje tang med ett test ljus spets, men du måste återansluta den negativa batteripolen och aktivera strålkastarna på. Ingen belysningen från någon tang indikerar en felaktig relä. Ett relä som skramlar när man skakar blåses.
3

Titta på dina strålkastare för ett avbrott i antingen halvljus eller helljus läge på en strålkastare. Om antingen plats visar icke-drift, innebär det en glödtråd till en enda glödlampa eller en glödtråd till en dubbel inslag glödlampa har misslyckats. En enda strålkastare som visar ett strömavbrott på både hög och låg balkar innebär antingen huvud glödlampa eller båda delar har misslyckats.
4

Använd rätt socket och skiftnyckel för att ta bort den viktigaste Strålkastarglas. Se din bruksanvisning för korrekt borttagning förfarande - skruvmejslar och uttag kommer att krävas. Ta bort låsringen som håller lampan och inspektera glödtråden inuti lampan. En dålig lampa visar en bränd glödtråd inuti lampan hölje. Sätt rätt ersättare lampan i sockeln och installera låsringen på baksidan av objektivet bostäder. Anmärkning:. Vidrör inte utsidan av glödlampan - använd en trasa för att installera det
5

Kontrollera alla anslutningar på kabeln hylskontakt när du tar av objektivet. Spraya kontakta renare inuti kontakten uttag. Se till att alla små jordkablar har antingen strama och rena rördelar i baksidan av linsen bostäder eller negativa jordledningar som fäster på ramen.
6

reda på om ditt fordon har en styrenhet för automatisk belysning . Kontrollmodulen innehåller en sensor för omgivande ljus som utlöser en switch när strålkastarna måste komma på. Om dina strålkastare har inga brända lökar, reläer eller säkringar, bör du misstänker ett problem med den automatiska strålkastare styrenhet. Din återförsäljare eller bilverkstäder anläggning kan köra en felkod scanner på din bil för att lokalisera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66008.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.