Hur berätta Om A /C kompressor går ut på ett fordon?

Diagnostisera luftproblem-kompressor kräver mätare för att kontrollera de befintliga trycket i systemet. En av de största orsakerna till kompressorn misslyckande är en brist på olja på grund av läckage, som är gemensamma med luftkonditioneringssystem. Köldmediet oljan suspenderas i Freon, när en läcka uppstår, är oljan det första tvingas ut genom läckan. Oftare än inte, kommer systemet laddas utan hänsyn till den förlorade oljan. Varje system är tänkt att ha en viss mängd köldmedium olja, vilket kan avgöras genom att läsa servicemanualen. Utan tillräckligt med olja, kommer lamellerna i kompressorn accelerera slitaget, vilket resulterar i en förlust av kompression och vakuum. Oljan måste också fördelas över hela systemet. Saker du behöver
Set med luftkonditionering mätare
Freon läcksökare
Visa fler instruktioner
1

Inspektera bältet luftkonditionering för spänning eller halka. Starta motorn och slå på luftkonditioneringen. Snap gasreglaget några gånger. Ett högt skrika kan innebära bandet glider eller kompressorn låsa upp. För att avgöra vilket som är fallet, har en hjälpare knäppa gaspedalen medan du tittar på kompressorn i aktion. När motorn plötsligt accelereras, kommer en dålig bälte eller spännare tillåta remmen att flaxa, som anger brist på spänning. Om bältet inte anger glapp, titta för att se om bandet helt enkelt glider på kompressorns remskiva, även om skivan inte försöker stoppa svarvning. Detta visar på behovet av en ny rem. Om kompressorn remskiva försöker låsa upp när du accelererar motorn, är kompressorn låsa upp eller överladdas.
2

Lyssna på kompressorn i drift med motorn igång. Om någon knackar eller knacka ljud som kommer från kompressorn, är det inte. Din bästa draget är att stänga av luftkonditioneringen omedelbart tills kompressorn kan bytas ut, även om det är kyla. Resonemanget bakom detta är att kompressorn lamellerna misslyckas och skickar en finkornig sediment i hela systemet. Ett luftkonditioneringssystem är ett gytter av många delar, och som helhet kan vara ganska dyra. Detta pulver kan koppla upp mycket av systemet om de lämnas drift. Detta är det enklaste diagnosen.
3

Titta operationen kompressorkoppling. Om kompressorn är tyst, men kompressorn gör ett litet skrapande ljud när man cyklar, är kopplingen dålig. Detta bör ses som goda nyheter, eftersom det är en enkel, billig fix. Det finns inget behov att ta bort kompressorn eller ladda ur systemet. Bara ersätta klomekanismen.
4

Stäng av motorn. Kontrollera kompressorn med läcksökare. En kompressor kan vara fel även om det svalnar och är relativt tyst om den läcker. Håll sniffer under kompressorns remskiva, mellan kompressorn och remskiva. Freon är tyngre än luft, så det kommer alltid att sjunka. Nästa Kontrollera kompressorn fallet. De flesta av de senare modell lamellvakuum kompressorer har två sektioner. Kontrollera om kompressorn är pusslas ihop - om en läcka finns i någon av dessa två områden, måste kompressorn bytas
5

Hook upp mätarna luftkonditionering.. Kontrollera att de två mätare ventilerna är stängda. Anslut den röda slangen till high-side luftkonditionering linjen - detta kommer att vara den mindre av de två linjerna och har en röd mössa på schraderventilen. Anslut den återstående blå slangen till största linje med en blå mössa.
6

Starta motorn och slå på luftkonditioneringen. En bra kompressor visas mellan 20-45 pounds per square inch på den blå, låga sidan spårvidd och mellan 200-280 psi på den höga sidan, röd mätare. Om den röda, höga sidan mätaren visar lite tryck, känna den lilla, high-side linje. Om denna rad är sval vid beröring, är kompressorn fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68304.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.