Felsökning av en 2005 Chevrolet Cavalier Motor

A 2005 Chevrolet Cavalier verkar under den andra generationen av On-Board Diagnostics. Bilens centraldator övervakar motorns drift löpande. När ett problem upptäcks, tilldelar datorn kataloger dess förekomst, det en kod, och klassificerar det som "pending". Om problemet kvarstår, ändrar sin status till ett "fel" eller "problem." Tjänsten motorn tänds som följd. Åtkomst dessa koder är bra sätt att börja felsöka Cavalier motor. En OBD-II skanner hämtar alla koder, inte bara fel. Detta kan hjälpa dig att sätta fingret motorproblem ganska snabbt. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

titta direkt under Cavaliers ratt kolumnen. Under strecket, kommer du att hitta en 16-stiftmottagande utlopp. Detta är diagnostiska systemets Data Link Connection.
2

Bifoga skannerns kabel till Cavaliers Data Link Connection. Vissa skannrar kommer känna samband med OBD-II-systemet och slå sig på. Om du inte äger den sortens scanner, tryck på strömbrytaren på skannern.
3

Starta Cavaliers motorn eller koppla till det elektriska systemet. Kontrollera anvisningarna på skannern för att avgöra vilken metod som ska användas.
4

Ange "Hämta" eller "Läs"-kommandot, om skannern inte är programmerad för att automatiskt söka efter koden.

5

Bläddra igenom koderna på skärmen. Skannern kommer att skilja mellan pågående koder och felkoder. Alltid prioritera de felkoder, men var noga med att anteckna båda.
6

Slå upp varje kod i ryggen skannerns manual. Manualen med har en lista eller ett tillägg av generiska OBD-II-kod definitioner, vilket är standard i alla OBD-II-kompatibel fordon. Den Cavalier använder också kompletterande koder som används i General Motors fordon. För att hitta dessa koder, kommer du att hitta en definition på nätet.
7

Vrid Cavalier motor och /eller elektriska systemet. Ta skannerns kabeln från Data Link Connection.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66338.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.