Hur Inaktivera ABS Ljus på en 2001 GMC Yukon

Den 2001 GMC Yukon basmodell var en tvåhjulsdrift SLE, utrustad med en 4,8-liters 275-hästkrafter V-8. Den 2001 GMC Yukon var utrustad som standard med låsningsfria bromsar eller ABS. ABS-systemet är anslutet till OBD-II diagnostik dator på 2001 Yukon. ABS-koder kan hämtas på samma sätt som OBD-II koder hämtas. Korrekt reparationer bör utföras innan du tar bort några ABS-felkoder. Saker du behöver
OBD-II-skanner med ABS kapacitet
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren på Yukon. Sätt i OBD-II-skanner med ABS kapacitet i OBD-II-kontakten port under förarsidan instrumentbräda. Sitt i förarsidan av Yukon. Vrid tändningsnyckeln till "II" tillbehör läge utan att starta motorn.
2

Välj vilken typ av test du vill köra på huvudskärmen på din skanner. Använd piltangenterna för att markera dina svar, sedan "OK" eller "Läs"-knappen för att acceptera ditt svar. Skannern med att fråga om du vill utföra en sökning på ABS-systemet. Använd piltangenterna för att markera detta test procedur, tryck på rätt knapp för att acceptera ditt svar.
3

använda de uppgifter du samlar in från din OBD-II-skanner för att identifiera problem med din ABS-systemet. ABS-systemet felkoder är lätta att tolka och ofta ge dig den exakta roten av problemen. Gör rätt reparationer på fordonet för att inaktivera ABS ljus belysning.
4

Gör en ny genomsökning med steg 1 och 2. Om du har gjort ordentliga reparationer, kan de felkoder raderas och ABS ljuset kommer att inaktiveras. Om du rensar koderna utan att göra reparationer, kommer ljuset precis kommit tillbaka så fort som ABS eller hjulsensorer hastighet aktiveras vid start av Yukon.
5

Välj "Radera Codes" från huvudmenyn på skannern. Du blir ombedd att välja mellan OBD-II eller ABS diagnostiska felkoder. Markera ABS bokstäver och tryck på rätt knapp för att acceptera ditt svar. Du kan bli ombedd igen med "Är du säker på att du vill radera ABS koderna?" Välj "Ja" svar och fortsätt att radera koderna med din scanner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68676.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.