Saker att kontrollera när bilen startar inte

Det finns inget riktigt gillar känslan av att hoppa i bilen för att åka någonstans bara för att finna att när du vrider om nyckeln - ingenting. Dagens datoriserade bilar är mindre sannolikt att uppleva start problem än någonsin tidigare, men då och då kommer det fortfarande hända. Att veta vad man ska leta efter kan få dig tillbaka på vägen snabbare än att ringa en mekaniker eller en bärgningsbil för att hjälpa dig. Som fortfarande kan behöva hända, men du bör veta om det är nödvändigt innan du gör. Key slås inte
p Om du har satt din nyckel bara att inse att det inte går att slå på tändningen, så kan det finnas ett par olika explanations.Pull nyckeln ut och titta på det . Kontrollera att du använder rätt nyckel och att det inte har böjts ur form. Självklart, om du använder fel tangent du behöver för att få den rätta. Om det är rätt nyckel, men det har böjts, måste du antingen räta ut eller använd en spare.Sometimes om bilen har parkerats med hjulen vände långt åt sidan, kan det bli för mycket press på rattlås för knapp för att stänga, enligt FamilyCar.com.If du misstänker att detta är problemet, greppa ratten och försöka vrida hjulen mot en rak position. Försök att vrida nyckeln medan du gör detta och förändringen i trycket bör tillåta nyckeln för att starta bilen.
Inte Crank
p Om du hör ett klickande ljud när du vrider nyckeln, en snabb tickande eller ingenting alls så kan du ha en av flera problems.To diagnostisera problemet, vrid innerbelysning och prova tändningen igen. Om det inre ljuset dämpas när nyckeln vrids, så är det troligt att batteriet är dött. Du kommer att behöva få ett hopp till närmaste Biltema eller byt ut batteriet när det is.If lamporna inte dim när du vrider på nyckeln, så att batteriet inte är troligt att problem.Check att se till att din bil är i neutral i en automatisk växellåda eller att kopplingen trycks hela vägen ner på en vanlig sändning. Om detta inte löser problemet, är frågan troligen antingen med tändningslåset, ledningar, startmotorn eller solenoiden.
Avfyras inte
p Om din bil kommer vev normalt, men kommer inte att skjuta upp då batteriet och startmotorn inte orsakar problems.Check din gas mätare för att vara säker på att du har bränsle i bilen. Denna uppenbara problem har varit orsaken till ett sådant problem på flera occasion.Assuming du har bränsle, måste du testa tändkablarna för gnista med en gnista testare. Dessa enheter kan köpas på de flesta bildelar butiker och är lätta att use.As ett nästa steg, vrid nyckeln på utan att dras igång bilen och lyssna noga för ljudet av bränslepumpen. Om du inte hör något, är det möjligt att bränslepumpen har gått ut och kommer att behöva repaired.This problem också kan relateras till kamremmen om en kompression test avslöjar lågt tryck på motorns cylindrar.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64519.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.