Hur man utför en Compression Test på motorn i en Ford F-Series

Ford F-150 innehåller antingen en V6 eller en V8-motor, medan F-250 och F-350 lastbilar utrustade med valet av en V8 eller V10 motorn. För 2008 års modell, introducerade Ford också F-450 lastbilar, vilket innehåller en V8-motor. När motorn i en av dessa mäktiga lastbilar kör dåligt, förlora makten eller brinnande olja, är en komprimering testa ett enkelt sätt att diagnostisera problemet. Saker du behöver
kompressionsmätare
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

värma upp motorn i Ford lastbilen helt innan du utför komprimering testet. Köra testet på en kall motor ger felaktiga resultat. Kontrollera att motorn i lastbilen är i god form, eftersom det kommer att behöva snurra motorn flera gånger under testet.
2

Inaktivera tändsystemet att undvika risken för elektriska stötar under kompression testa och ta bort alla tändstift från motorn. Om lastbilen innehåller en V6-motor, kommer det att finnas endast sex tändstift, men om den innehåller en större V8 eller V10-motor, kommer det att vara antingen åtta eller tio tändstift. Inspektera tändstiften för skador eftersom detta är ett tecken på problem inom denna cylinder.
3

in kompressionsmätare i ett av hålen tändstiftet och dra runt startmotorn. Detta roterar motorn och bygger kompression i cylindern. Anteckna komprimering nummer och upprepa proceduren för varje återstående cylindrarna. Det kommer att vara ett rekord av sex, åtta eller tio siffror när du är klar, beroende på motorstorlek.
4

Jämför kompression nummer till den rekommenderade kompressionsförhållande för en Ford F-serie lastbil för att se om de faller inom 15 PSI från det numret. För en F-150 med en V6-motor, är kompressionsförhållandet 9,2:1, och efter en med en 5.4L V8-motor, är förhållandet 9.8:1. För både F-250 och F-350 lastbilar med en 6.0L V8-motor, är förhållandet 18,0:1, men om lastbilen innehåller en V10-motor, kvoten för 2007 och 2008 modeller av dessa lastbilar är 9,2:1 och 9,0: 1 för 2004 till 2006 modeller. Komprimeringsförhållanden varierar för alla andra V8-motorer i dessa modeller av året och liter.
5

Utvärdera resultaten genom att jämföra komprimering nummer till varandra också. De bör vara lika och faller inom 10 PSI av varandra. Testar om några cylindrar med en låg läsning efter tillsats av en liten mängd motorolja till cylindern. Om antalet ökar, innehåller cylindern slitna väggar eller kolvringar, men om det förblir densamma, är det slitna ventiler eller ventilsäten istället.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63777.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.