Check Engine Light diagnostiska koder

Check Engine Light är en del av ditt fordon On-Board Diagnostic [OBD] systemet. När något onormalt i en elektronisk krets eller komponent upptäcks, använder datorn detta ljus för att informera dig om situationen, medan lagra en felkod som identifierar felet. Dock är en Check Engine Light mer än ett utmärkt varningssystem, det är datorn utgångspunkt för att guida dig med felsökning och fastställande alla problem det har upptäckts. Historia

Den första generationen av On Board Diagnostic [OBD-I] Systemet utvecklades under 1980-talet. Den hade en mycket begränsad diagnostisk förmåga och omfattade endast ett fåtal fordonssystem. För auto tekniker, var det svårt att tolka dessa tidiga felkoder eftersom varje fordonstillverkaren använde sina egna kontakter datorsystem och metoder för att identifiera problem. I mitten av 1990-talet var dock systemet standardiserat och utvidgas till att omfatta fler fordonssystem. Nu kan du eller en auto tekniker hämta felkoder som genereras av den nya OBD-II-systemet med hjälp av ett felsökningsverktyg och tolka dem med betydligt mer precision. Addera Identification

Din bil dator använder en Check Engine Light på instrumentpanelen instrumentpanelen för att informera dig om ett möjligt problem i en eller flera av fordonssystem. När detta händer, ett rött eller gult Felaktig Indicator Light [MIL] tänds. Vissa lampor har silhuetten av en motor, medan andra avger en tjänst motor Snart budskap. Hursomhelst, detta innebär att du bör inspektera motorsystem identifieras så snart som möjligt för att åtgärda problemet.
Funktion

När det diagnostiska systemet upptäcker ett funktionsfel , kommer datorn att slå på MIL ljus när du startar motorn och det kommer att förbli på tills du stänger av motorn. Om ljuset slås av och på som din enhet, kan ett fordon eller en komponent ha drabbats av ett intermittent problem. Men på en OBD-II-systemet, indikerar en blinkande MIL lätt att problemet allvarligt kan påverka katalysatorn och bör fastställas så snart som möjligt för att undvika kostsamma reparationer och skador.
Typer

Med den nyaste OBD-II-systemet, skapar datorn en standardiserad alfanumerisk kod som en auto tekniker lätt kan konsultera och tolka oavsett bilmodell. Exempelvis genererar datorn alltid en felkod som börjar med en bokstav, följt av ett fyrsiffrigt nummer och det kan se ut så här: P 0633. Den första siffran anger det område som genererade koden. Detta kan vara det organ [B], chassi [C], drivlina [P] eller fordon nätverket [U]. Den första siffran anger en standard kod [0] eller en utsedd av biltillverkaren [1]. Följande nummer identifierar systemet funktion där koden ursprung: dator och extra utgångar [6] i detta fall, medan de två sista siffrorna pekar till kretsen eller möjlig komponent påverkas i systemet: problemet i turbon shuntventil styrkrets [ ,"33]. Du kan hitta denna koder i instruktionsmanualen som medföljer scan tool, be din Biltema säljare eller söka efter felkoder på webben.
Förebyggande /Lösning
< p> Korrekt underhåll av fordon på bilen rekommenderas tillverkarens intervaller kommer att förhindra de flesta av Check Engine Light eller diagnostiska frågor kod på din bil. En underhållsplan kommer att påminna dig att inspektera och byta i tid slitna komponenter på tändningen, starta, bromsa, utsläppskontroll, styrning och andra system hålla dem fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64175.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.