Felsökning av bränslepump i en 2002 Nissan Sentra

Bilen startar inte, eller det fungerar som det är att försöka stanna när drivs. Chansen finns, har du bytt ut bränslefiltret, gett motorn en tune-up, och kollade startmotorn, generatorn och batteriet. Kanske är det bränslepumpen. Bränslepumpar är dyra, så du behöver inte köpa en om det inte är absolut nödvändigt. Ta dig tid att felsöka systemet. Efter allt, spendera pengar på en bränslepump inte veta säkert att bränslepumpen är dålig är inte bara ett slöseri med pengar, men ett slöseri med tid också. Saker du behöver
Volt mätare
Eltejp
Visa fler instruktioner
1

bort tanklocket.
2

Turn tändningsnyckeln till läget På, men inte starta bilen. Bränslepumpen gör ett susande ljud i några sekunder när den arbetar. Har någon hjälpa till med detta steg om det behövs.
3

Kontrollera säkringen bränslepumpen om inget ljud hörs. (Bränslepumpen Säkringen är placerad på nedre instrumentpanelen nära Huvlås panelen. Det är nummer 17 säkring.)
4

Byt säkringen om den är trasig. (En paus eller eventuell brännskada är märkbar.)
5

Följ ledningarna från gruppcentralen till bränslepumpen Om säkringen går igen. Leta efter öppen, lös, skära eller brända kablar och byt ut kablaget vid behov.
6

Kontrollera bränslepumpens relä Om säkringen inte har gått. Reläet är monterad i reläboxen under huven. Anslut en grund till terminal 1 och batterispänning terminal 2. Du hör ett klick om det finns spänning.
7

bort reläerna bränslepump och kontrollera batteriets spänning till bränslepumpen, med hjälp av en voltmeter.
8

Spåra ledningarna från kretsen för öppna, snitt, lös eller brända ledningar om ingen spänning finns. Om spänningen är närvarande och reläerna är bra, byt reläerna.
9

Demontera baksätet. Använd voltmetern för att kontrollera strömmen vid bränslepumpen kabelnätskontakt. Om ingen ström finns, spåra ledningarna från reläkretsen till bränslepumpen sele. Kontrollera efter skadade kablar.
10

Byt bränslepumpen om strömmen når bränslepumpen och reläerna är bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65390.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.