Hur får man de felkoder på en 2005 Hyundai Elantra

Det finns flera varningssignaler som kan gå ut på en 2005 Hyundai Elantra instrumentbrädan. Kontrollen Motorn överensstämmer med motorn, bränslesystemet och andra områden som omfattas av On-Board Diagnostic systemet. Den Elantra är låsningsfria bromsar har sin egen varningslampa, liksom däcktryck övervakningssystem. Var och en av dessa diagnostiska system frågor felkoder, och du behöver ofta en annan diagnostisk scanner för varje. Processen är dock av hooking scanners upp och hämta koden är i grunden densamma. Saker du behöver
Diagnostic scanner (er)
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr och leta reda på datalänk-anslutningen. Detta är en port som erbjuder tillgång till Elantra diagnossystem. Det är en 16-polig receptor uttag som kommer att ansluta till en scanner kabel, och det ligger under instrumentbrädan, mellan rattstång och Huvlås.
2

Anslut din OBD, ABS, eller TPMS scanner i Elantra s datalänk anslutning.
3

Slå på scannern, om den inte slås på automatiskt. Vissa bildläsare varierar i detta avseende.
4

Vrid Elentra elsystem på och vänta på att data ska strömma från Elentra dator till skannern.
5

Läs felkod när den visas på skannerns skärm. Rådgör med din scanner ägare manual för nummer definitioner. I vissa fall kommer du att konfronteras med en generisk tillverkare-specifika felkoder. Din bruksanvisning får inte innehålla dessa definitioner, och din Elantra bruksanvisning kommer inte ha det heller. Du kommer att behöva gå online och rådfråga en av de många problem-kod specifika webbplatser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66019.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.