Felsökning av en 2003 Dodge Neon som inte startar

Få saker är så frustrerande, och har så mycket förmåga att producera ångest, som en bil som plötsligt inte går att slå på. Om du kör en 2003 Dodge Neon, då, som med de flesta bilar, finns det några generella saker att kolla igenom för att felsöka problemet. Men det finns också några saker att titta efter som är specifika för 2003 Dodge Neon själv. Saker du behöver
Extra säkringar
hylsnyckel med adaptrar
Startkablar
Visa fler instruktioner
Felsökning din bil
1

Ansök startkablar till din Dodge Neon batteri och har en vän eller någon annan vänlig bilist försöka hoppa batteriet för att starta bilen. Om detta inte fungerar, så kolla några av de andra delarna av det elektriska systemet. Försök vicka kablarna som ansluter till batteripolerna. Ibland, om kablarna är lösa eller behöver bytas ut, så är det bara en liten vicka kan göra susen. Om terminalerna är korroderade, häll läsk över det, eftersom kolsyran kommer tvätta bort batterisyra. Slutligen, kontrollera säkringarna. Om säkringen för din starter är död, försöka ersätta den med en extra säkring och starta din Neon igen.
2

Testa din förrätt och batteriet. Det bästa sättet att göra detta är på en Biltema. Om du kan få din Neon kör eller har det bogseras, helt enkelt köra till affären och be dem att testa ditt elsystem, startmotor och batteri. De bör kunna göra detta snabbt och enkelt medan du väntar. Medan du är i butiken, om de elektriska systemtester inte avslöjar något viktigt skulle det vara en bra tid att söka några råd om vad lösningen kan vara från andra experter bilvårdsprodukter.
3 < p> Sätt bilen i friläge för att engagera neutral säkerhetsbrytare, som ingår i alla modeller av 2003 Dodge Neon. Se till att din nödbroms är på och din fot är på bromspedalen så att du inte rullar in i en annan bil eller föremål. Vända bilen på. Detta är dock bara en kortsiktig fix om det fungerar. Du kan behöva ta bilen till en mekaniker för att få långsiktig säkerhet att din bil kommer att vara i funktionsdugligt skick.
4

Kontrollera vevaxelns sensorn. Några 2003 Neons har haft problem med att starta om givaren inte fungerar. Detta är en fix som kommer att behöva göras av en utbildad mekaniker, såvida du inte har en hel del erfarenhet av bilreparationer. Mekanikern kommer att ha en diagnostisk dator som kan ansluta till datorn på din Dodge Neon. Dessutom kommer mekaniker har också en ohmmeter som hjälper dem att avgöra vilken typ av ström som löper genom kretsen i sensorn. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64747.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.