Felsökning Automotive luftkonditionerare

I sommarhettan, bör en bil luftkonditioneringen blåser inte varm luft från ventilerna. Ändå så är fallet då och då med bilar och lastbilar lika. Luftkonditionering problem kan drabba alla fordon. En bil som är äldre än fem eller sex år är mer mottagliga för problem luftkonditioneringssystem än nyare modeller. Men innan du rusar till närmaste bilmekaniker butik, göra lite undersökande arbete för att utesluta några enkla möjliga orsaker till dina problem luftkonditionering. Saker du behöver
Bil bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera luften konsolen conditioner kontroll på instrumentpanelen för korrekt justering. Många fordon på vägarna i dag sysselsätter komplexa stuga kontroller. Ett enkelt tryck på fel knapp kan stänga av kompressorn luftkonditioneringen och slå på kabinen återcirkulationssystemet. Luftrecirkulationen operation när luftkonditioneringen kompressorn är avstängd kommer ge effekten av en bruten luftkonditionering. Så det är en bra idé att dubbelkolla kontrollerna.
2

Lyssna på fläkten. Om du misstänker att luftkonditioneringen att misslyckas, döda motorn och stänga av radion. Vrid tändningsnyckeln på och lyssna på fläkten körs i närheten av handskfacket. Om fläkten är tyst, kolla säkringsboxen för en trasig säkring. Bilens bruksanvisning förklarar placeringen av säkringen panelen och de relaterade luftkonditioneringen säkringar systemet. Ta ut säkringarna ur sina hålor och inspektera varje för en bränd inslag. Byt ut brända säkringar mot nya med samma strömstyrka.
3

Kontrollera lufthålen för att bestämma riktningen på luftflödet. Det kan vara att jalusierna inom linje som direkt flödet av luft har fastnat i avfrostningsposition. Ett vakuum linje från motorn regleras normalt jalusin enheten. Den vakuumledning ansluter till luftlådan under instrumentbrädan på vissa äldre bilar. Leta reda på vakuumslangen och kolla efter läckor. Nyare bilar använder elektroniskt styrda lameller. I detta fall kan en säkring vara den skyldige.
4

Inspektera köldmediesystemet under huven på tecken på kylmedelsläckage. Med motorn och luftkonditioneringen stängs, titta runt luftkonditioneringen reservoar för oljiga fläckar. Klimatanläggning köldmedium innehåller en liten mängd av smörjmedel för kylning och smörjning av kompressorn. Fet platser runt slang luftkonditioneringen kopplingar eller kopplingar slangar indikerar en möjlig kylmedelsläckage. Om detta är fallet, anställa en professionell för att utföra reparationen är nödvändig.
5

Titta på drivremmen för luftkonditionering kompressor. En trasig eller slitna bälte kommer naturligtvis hindra kompressorn från att köra och trycka kylmedel genom systemet. På fordon som använder en enda serpentin bälte, problem med bältet är mer uppenbara, en paus kommer att orsaka fler komponenter att stoppa än bara luftkonditioneringen. Om banden är på plats och säkra, kör motorn på tomgång och lyssna efter bälte skrikande. Detta kan tyda på att kompressorn är dålig eller gå ut. Om problemet är antingen en kylmedelsläckage eller kompressor, ta bilen till en professionell för korrekt reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65242.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.