Felsökning av en Chevrolet Beretta

Beretta är en framhjulsdriven kupp gjordes av Chevrolet. Bilen var i produktion från 1987 till 1996. Även om Beretta var avsedd att vara en pålitlig bil, finns det några vanliga problem med det, särskilt som bilen blir äldre. Dessa frågor är i första hand begränsad till frågor motorkompressionsbroms. Du behöver felsöka dem, dock, innan att ha något fast. Instruktioner
1

Starta motorn och kontrollera tomgång. Om Beretta klickskott eller har problem med att starta, kan det vara ett antal frågor. Det vanligaste start problem med hög körsträcka Berettas är en svag starter. Detta kommer att presentera sig som en långsammare än normalt cranking ljud. Det kan orsakas av startmotorn bultar som lossnar eller startmotorn själv dö. Tänderna på motorn misslyckas med att fullt ut samarbeta med svänghjulet, vilket gör det oerhört svårt att få bilen igång. Du måste ha starter ersättas, eller bultarna dras åt, av en professionell mekaniker.
2

Låt motorn når normal arbetstemperatur. När nålen på temperaturmätaren sitter i mitten av mätaren mellan den undre och övre markeringen på mätaren, har den nått normal arbetstemperatur. När detta händer, tryck på gaspedalen snabbt. Med fordonet i parken, kolla svarstid gasreglaget. Om det verkar köra fast när du trycker på gaspedalen, eller om du snabbt trycker på gaspedalen i golvet och sedan snabbt lyfta upp gaspedalen hela vägen och det mossar ner eller stannar ute, du troligtvis har en luft- till-bränsleblandningen problem. Detta kan orsakas av smutsigt bränsle injektorer eller en smutsig bränslefilter. Båda måste servas av en professionell mekaniker (smutsigt bränsle filter kommer hamna orsakar problem med spridarna, så båda bör servas).
3

Kontrollera för olja eller kylvätska läcker i motorn. När motorn är vid normal arbetstemperatur, kontrollera avgaserna kommer ut ur avgasröret. Färgen på avgaserna bör vara en ljusgrå. Om du ser blå eller vita kommer ut ur avgasröret, har du en läcka int han motorn. White, indikerar att kylmediet passerar genom motorns cylindrar (den vita är ånga). Detta tyder på en sprucken motorblocket eller - mer troligt - den höga kompressionen av Beretta motor har orsakat topplockspackning att slutligen misslyckas. Detta sker normalt på cirka 100.000 miles. Blått är oljeeldning i cylindrarna och indikerar att det finns olja pressas förbi ringarna olja sigill på kolvarna eller att ventilkåpan sälarna misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64446.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.