Felsökning av en magnetventil Transmission Shift & Växelspak Indicator

växelspaken indikatorer berätta vilken växel du har automatväxellåda in på ditt fordon. Den växlingsventil berättar transmissionen när man växlar och vilka redskap att flytta in. Nyare modell automatiska växellådor har elektroniska skift solenoider som aktiveras och växla baserat på hastighet fordonet färdas. Felsökning endera av dessa transmissionskomponenter är relativt enkelt om du vet lite om bil mekanik. Med rätt verktyg kan du avgöra om överföringen växlingsventil är att ha ett problem. Växelindikator problem kan bestämmas genom att helt enkelt flytta dreven till deras utsedda position. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Shop handdukar
Volt mätare
Visa fler instruktioner
transmissionsväxlingsstyrsektion Solenoid
1

Höj varje hörn av fordonet upp med domkraft och placera pallbockar under ramen. Se till att bilen lyfts tillräckligt högt så att du kan arbeta under bilen fritt. Dräneringstråget under transmissionsolja avtappningsplugg
2

Slide. Ta bort avtappningspluggen med en spärr och uttag, och låt all vätska rinna ur transmissionen. Avlägsna bultarna överföring pan med en spärr och uttag. Dra kastrullen från botten av transmissionen, avslöjar solenoiden överföring skift.
3

Torka av växlingsventil med en butik handduk. Koppla bort en av de två pluggarna som fäster på växlingsventil. Vrid ratten på volt mätaren till ohm inställningen, så kan motståndet mätas. Ställ volt mätaren på 200.
4

Ta den svarta kabeln på volt mätaren och röra den negativa kabeln batteripolen. Ta den röda ledningen voltmätare och skjut spetsen i terminalen kontakten du bara bortkopplad från växlingsventil. Titta på behandlingen du får på den digitala displayen på din voltmeter. Bestäm om värdet är mellan 12 och 25. Avläsningar under 12 eller över 25 berätta att växlingsventil inte fungerar. Sätt tillbaka kontakten till växlingsventil och dra den andra kontakten ansluten till solenoiden. Utför samma procedurer på denna plugg tråd. Byt ut solenoiden transmissionsväxlingsstyrsektion efter bestämning är det dåligt.
Gear Shift Indicator
5

Flytta växelspaken till önskad växel. Titta på redskap etiketter och pilen eller annan indikator, för att se om de växelindikator ställer upp med den valda växeln.
6

växelspaken till en annan växel och titta för att se om Indikatorn ställer upp med den valda växeln. Felaktig inriktning av pilen kommer att berätta om det finns ett problem. Flytta växelspaken till "neutral" men med indikatorn visar transmissionen är i "drive" berättar den växelindikator inte fungerar.
7

Prova varje växelläge för att avgöra hur mycket snedställningen i indikatorn. Skjut under bilen och leta efter en lös växling kabel. Kontrollera alla redskap anslutningar vajern för att säkerställa att de är alla tätt och är inte saknas. Dra åt eventuella lösa redskap klämmor växelvajern eller bultar. Byt ut kabeln växelspaken om du tycker att detta orsakar obalans med växelindikator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68652.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.