Hur felsöker jag en HID strålkastare?

Xenon High Intensity Discharge (HID) strålkastare möjliggöra bättre spegling av vägmärken och vägmarkeringar, inklusive korsningar och föremål. De producerar en dagsljus-typ vitt ljus i stället för det gula ljuset du får från konventionella strålkastare lökar. Enligt Philips minskar dagsljus-typ ljus ögontrötthet under körning. Problem med lökarna kan relateras till installationen. Du kan inte sätta Xenon HID lampor till icke-HID belysning eftersom de behöver särskild utrustning. Andra problem kan inkludera spänning frågor och kit installation kompatibilitet. Dessa typer av problem kan åtgärdas genom att följa några felsökningssteg. Instruktioner
1

Kontrollera att strålkastarna är HID-redo. Om du infogar en HID lampa i en strålkastare, slå på den och det fungerar inte, kan strålkastarna inte HID-redo. HID strålkastare behöver en elektronisk ballast och en starter. Kontrollera ditt fordon dokumentationen för att se till att ditt fordon är rustad ut korrekt.
2

Kontrollera att varselljus är bortkopplade. Om dina HID strålkastare är en eftermarknad tillval installerat efter det att fordonet lämnar fabriken, och fungerar inte eller bränna ut, kolla att du har kopplat ur varselljus. Det finns inte tillräckligt med spänning för att driva både HID lampor och varselljus. Leta efter en säkring i bilens säkringsbox. Säkringsdosan är oftast placerad under huven eller i kupén nära föraren. Ta bort säkringen märkt "varsellykta" eller liknande. Använd verktyg som ingår i många säkringsdosorna.
3

stänga av automatiska strålkastare om kit HID lampor inte startar. Återigen, det finns inte tillräckligt med spänning för båda. Du hittar en switch i belysningsstyrning klustret. Den belysningsstyrning kluster, vilket är den kontroll du använder för att driva lamporna, är i ett läge distinkt för ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66082.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.