Hur berätta Om luftmassemätaren är dåligt på en Ford 2005 F150?

Den 2005 Ford F-150 fanns i 45 olika trim paket, mellan tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift modeller drive. En 4,2-liters V-6 motor var basen motorn för 2005 F-150. Valfria motorer för 2005 F-150 var den 4,6-liters V-8 och 5,4-liters V-8. Massan luftflöde sensor eller MAF-sensor, är ansvarig för att skicka en signal till drivlinan styrmodulen, om mängden luft som kommer in i motorn genom luftintaget. En felaktig MAF sensorn kan orsaka tomgång och övergripande motorn igång frågor. Saker du behöver
Multimeter
Övre renare motor intag (tillval) katalog Dielektriska aerosol (tillval)
Visa fler instruktioner
1

öppna huven på F-150. Lossa slangklämman från luftfilterhuset änden av MAF-givare, med hjälp av en spärrhake och ingångar. Koppla bort MAF från filterhuset. Visa MAF sensorn inuti för att se till att det inte finns några hinder. Om några hinder finns i MAF-givare eller sensor skärmen, ta bort dem. Om inte obstruktion hittas, inspektera hela luftintaget för eventuella sprickor eller läckor i systemet. Kontrollera packningen mellan MAF och filterhuset. Installera MAF sensorn och dra åt klämman ombonad med en spärr och uttag.
2

Gå till förarsidan av lastbilen. Vrid nyckeln till tillbehören position i tändningen, utan att starta bilen. Gå tillbaka till motorrummet. Koppla ur MAF elektriska kontakten. Förvandla din multimeter till volt inställningen. Mät mängden volt mellan den positiva "+" markerade sidan av kablaget, och den negativa "-" batteripolen direkt. Den volt behandlingen bör vara 10.50 volt eller högre. Om spänningen avläsningen är mindre än 10,50, finns det en elektrisk kortslutning eller dåligt kretsen mellan MAF och drivlinan styrmodulen.
3

Demontera insugningsslangen från spjällhuset, med användning av en Ratchet och uttag för att lossa klämman. Om slammet eller kol byggs upp på spjällhuset, utföra nödvändiga övre luftintaget rengöring för att avlägsna föroreningar. Montera luftintaget på spjällhuset och dra åt klämman ordentligt. Ta bort de diagnostiska koderna för MAF, och köra bilen minst tio miles som du normalt gör. Om MAF koderna P0101 eller P0102 inte visas igen var slammet på spjällhuset orsaken till problemet med din MAF sensor.
4

Rengör MAF sensorn, använder dielektriska aerosolspray. Om symptomen eller de felkoder inte korrigeras genom denna procedur, byt ut MAF sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68646.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.