Hur man testar en positiv jord Elsystem

Elektroner i en krets skjuts runt med vad som kallas den elektromotoriska kraften (EMF). Den mer vanliga namnet för EMF är spänning, vilket ger energi till elektronerna. Den mängd energi som beror inte på vilken riktning elektronerna skjuts, och det är därför ett elektriskt system kan ha antingen en positiv eller negativ jord. Elektroner rör sig i endera riktningen kan, till exempel, ljus strålkastare eller svepa vindrutetorkare. Testa utrustningen också inte mycket vård som riktningen är mot "jord." Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Starta mätaren till sitt motstånd inställning och mäter motståndet provpunkter i kretsen. Gör detta steg innan du slår på kretsen. Inte varje krets kommer att ha väldefinierade punkter resistenstester, men du kan ofta upptäcka betydande problem, t.ex. ett kort eller öppen krets, genom att mäta resistansen. Det är ingen skillnad i metoden att mäta resistansen mellan positiv och negativ jord systemet.
2

Ställ multimetern till spänningen skalan. Du kanske tycker att det är bra att placera den positiva ledningen på multimetern på marken sidan av något samband, men det är inte kritiskt. Kom bara ihåg att en multimeter mäter spänningen skillnaden mellan de två valda punkter, och att tecknet för spänningsskillnaden kommer att vara annorlunda i en positiv och negativ jord systemet.
3 Modern multimetrar mäter ordentligt även Om är omkastade --- bara med omvänt tecken du förväntar.

Konfigurera kretsen för att mäta ström på dina utvalda provpunkterna. Aktuella mätningar kräver att du ersätta en del av kretsen med en aktuell väg genom multimeter. Till exempel kan du skruva en tråd från en kabelskon och placera en ledning av multimetern på kabelskon och fäst den andra ledningen till tråden. Detta sätt, att alla aktuella behov gå igenom multimeter att nå kretsen.
4

Konfigurera mätare för att mäta ström. Det finns separata ingångar på framsidan av mätaren som är utformade för att ta inström. Ledningarna måste anslutas till de aktuella ledningarna. Om det finns fler än en uppsättning ingångar, använd domkraft som motsvarar den högsta gällande du förväntar. Du kan alltid välja det lägre uttaget om strömmen är inte så hög som man väntat.
5

Beakta polariteten på nuvarande insignaler. Vissa multimetrar kräver polariteten hos ingångsströmmen för att matcha polariteten hos anslutningarna. Det är där du hittar en skillnad mellan positiva och negativa marksystem. Den positiva strömingång ska vara mot marken, medan den gemensamma ingången är mot kretsskivan. Inte varje meter kräver polariteten följas, men det är en god praxis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68312.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.