Hur att stänga av Check Engine Snart Ljus på en 2000 Ford F-150

Före 1996 omvandling till omborddiagnos-II för alla fordon, diagnostisera ett elektroniskt fel på en bil var tuff. Varje tillverkare har sin egen diagnostiska protokoll, vilket resulterar i mekanik eventuellt inte har de verktyg som krävs för att diagnostisera ditt fordon. Med statligt styrda strömbrytare till OBD-II, hade alla tillverkare att utrusta sina fordon med samma system. Detta resulterade i en signifikant minskning av prylar i en tekniker verktygslåda, eftersom han bara behövde en scanner för att diagnostisera alla post-1996 fordon, däribland 2000 F-150. Stänga av din F-150: s "Check Engine"-lampan kräver en diagnostisk scanner, som du kan hyra från en närliggande Biltema. Saker du behöver
OBD-II diagnostik scanner
Visa fler instruktioner
1

Justera förarstolen så långt tillbaka som det går och titta under förarsidan instrumentbrädan för att hitta den datalänkanslutningen -. den manliga behållaren i samma form som kontakten på slutet av OBD-II diagnostik scanner
2

Anslut OBD-II diagnostik scannerns kontakt i F-150: s DLC.
3

Vrid F-150 tändning till körläge, men starta inte pickup. De flesta skannrar starta upp automatiskt på denna punkt, men vissa kräver att du aktivera dem manuellt.
4

Aktivera OBD-II diagnostik skanner kod scanning funktionen. Denna process varierar mellan skannrar, men de flesta diagnostiska skannrar har en "Scan"-knappen på dem. Se till skannern anvisningar för detaljerna.
5

observerar som skannern kommunicerar med F-150 dator och visar de diagnostiska koderna på sin skärm.
6

Aktivera skannerns kod radering funktionen. Denna process skiljer mellan skannermodeller, men de flesta du helt enkelt växla ner till "Radera koder" eller "Ta bort koder" och tryck enter, följ sedan anvisningarna på skärmen. Se till skannern anvisningar för detaljerna.
7

Watch som skannern går igenom sin kod radering process, då frågar dig när den är klar att radera koderna.
8

Turn F-150 tändning till "Off" läge och koppla ur skannern från DLC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68402.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.