Hur man testar ett relä Bränslepump

En bränslepump relä är som alla andra reläet i fråga om funktion. Ett relä använder en relativt låg effekt elektrisk signal för att stänga en krets som skickar ström till hög strömstyrka enheter som starter, elektriska fläktar, A /C fläkt och bränslepump. Reläer inte är tekniskt nödvändigt, men tillverkare använder dem att centralisera det elektriska styrsystemet i ett litet område och att minska mängden av nödvändig tunga ledningar. Testa ett relä är en enkel procedur, som kräver endast ett par minuter och den mest grundläggande av butiks material. Saker du behöver
grundläggande handverktyg | 12-gauge wire
sidavbitare
brukskniv
eltejp
testlampan
Visa fler instruktioner

1

Dra bränslepumpens relä ut, vänd på det och identifiera terminalerna. Du bör se fyra terminaler, två är jordterminaler och två är positiva. Du kommer att märka att en av terminalerna sitter på en 90-graders vinkel till de andra, det är makt-in (positiva) terminalen från styranordningen. Den motsatta är styranordningen marken, och de på vardera sidan är kretsen som går till bränslepumpen.
2

Skär två längder av rött och svart kabel, vardera cirka två meter lång . Skala bort ungefär två inches av isolering från endera änden av varje tråd. Rotera reläet så att kontroll-ingången sitter vid klockan 12. Vira den exponerade koppar av en av dina röda bygel tätt runt denna terminal, sedan linda terminalen med eltejp. Täck hela den exponerade metallen med tejp, och se till att tråden säkra.
3

Linda exponerade koppar på din svarta bygel runt terminalen mittemot styringång och terminalen på höger. Annorlunda uttryckt, anslut ena änden av den svarta kabeln till terminalerna vid klockan 3 och 6 positionerna klockan. Fäst den med eltejp och täcker alla exponerade metallen. Vid denna punkt, är endast terminalen till vänster (klockan 9) exponeras.
4

Tejpa andra änden av din röda bygel till den positiva batteripolen. Sänk försiktigt ned den andra änden av den svarta bygeln på den negativa batteripolen och lyssna efter ett klick när tråden tar kontakt. Denna klick är ljudet av reläet stängning, och det är ett gott tecken. Lyft den svarta kabeln från batteriet terminalen.
5

Anslut ditt test ljusets krokodilklämman till den exponerade terminalen på reläet och tryck testet ljus spets i toppen av den negativa batteripolen. Om lampan tänds när du rör den till batteriet, då terminalen har fastnat stängs och det är inte bra. Ljuset ska bara komma på när du rör den svarta kabeln till den negativa batteripolen. Om lampan inte tänds när du trycker på kabeln till terminalen då reläet är inte bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68001.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.