Hur man testa om en RAV4 bromsservo Arbetar

RAV4 är en liten och sportig SUV tillverkad av Toyota. Sedan introduktionen 1996 har Rav4 designen genomgått ett antal betydande renoveringar, men alla Rav4 modeller utrustade med servobromsar som använder sig av ett vakuum booster. Som med alla sådana servobromsar, kan eventuella problem med bromsservon hindrar allvarligt deras verksamhet, och Rav4 ägare bör testa bromsservon från tid till annan för att säkerställa att den är i gott skick. Instruktioner
1

Park ditt Rav4 och, med motorn igång, tryck ner och håll bromspedalen med ljus men stadigt tryck. Stäng av motorn, fortsätter att hålla pedalen nere i cirka 30 sekunder. Bromspedalen ska stanna i samma läge, vilket innebär att boostern inte förlora vakuum. Om bromspedalen långsamt stiger under denna tid, innebär detta att boostern är inte lufttät.
2

Stäng av motorn och pumpa bromspedalen några gånger för att använda upp alla tomrum kvar i booster. Tryck och håll ner bromspedalen och starta motorn. Så fort som motorn startar, ska bromspedalen sjunka något, vilket innebär att bromsservon fungerar korrekt.
3

Låt motorn gå på tomgång en minut eller två. Stäng av motorn och omedelbart pumpa bromspedalen sex eller sju gånger, vänta två eller tre sekunder mellan varje pump. Om bromsservon är lufttät, då bromspedalen stannar vid en något högre position med varje pump. Om det finns en läcka i booster, kommer pedalen stannar på en hög position på den första eller andra pumpen, och kommer tillbaka till samma höga position på följande pumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66300.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.