Min 1988 Chevy Van startar inte

Om din Chevy van har problem med att starta, det finns två saker som måste kontrolleras omedelbart: Batteriet och bränslenivå. Två saker som en motor måste ha vid start är ett batteri som kan hålla laddningen och gas i bensintanken. Att sätta dessa två poster på toppen av din checklista kommer att berätta om det finns något behov av att få en mekaniker inblandade. Saker du behöver
Soda
Stålborste
Startkablar
Nytt batteri
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bränslemätaren i din Chevy van och tillsätt 1 liter gas. Försök att starta bilen. Om skåpbilen startar, byt bränslemätaren.
2

Öppna huven på din Chevy van att komma åt batteriet i motorrummet. Inspektera batteripolerna för korrosion. Lossa batteripolerna med en hylsnyckel och ta bort dem från batteriet. Rengör batteripolerna genom att hälla en burk läsk över dem sedan skrubba dem med en stålborste för att bli av korrosion. Byt batteripolerna på batteriet sedan försöker starta bilen.
3

Hoppa batteriet med ett par startkablar och ett fungerande bilbatteri. Anslut den positiva startkabeln till den positiva polen på din Chevy van batteri. Anslut den andra änden av den positiva bygeln kabeln till den positiva polen på en arbetande bilens batteri. Anslut den negativa änden av bygeln kabeln till den negativa polen på van batteri. Anslut den andra änden av bygeln kabeln till den negativa polen på arbetet bilens batteri. Slå på den andra bilen och sedan starta din van. Låt van att köra i fem minuter. Detta kommer att ladda batteriet om det inte är död. Stäng av van sedan försöka starta den. Om van inte startar, byt ut batteriet.
4

Vrid tändningen och lyssna efter ett klickande ljud. Detta indikerar att generatorn eller initiatom kan behöva bytas ut. Ta bort dessa komponenter från din van och ta dem till din lokala Biltema. En tekniker kan det testa dessa objekt för dig gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66719.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.