Hur påverkar en dålig Coil Ha på motorernas prestanda?

Tändspolar finns i en mängd olika konfigurationer, beroende på märke, modell och år för fordonet. Enstaka spolar, populära på de äldre systemen distributör tändning, och förpackningar spole som möblera spänning för satser av cylindrar eller enskilda cylindrar representerar de olika konstruktionstyper. Spolar kan också placeras inne i tändstiftet, ovanpå det eller nära den. Oavsett konfiguration, spolar fungerar i princip samma genom att fungera som step-up transformator, de ökar 12-volts batterispänning genom elektromagnetisk ledning och en kopplingsanordning som producerar allt från 30.000 till 60.000 volt. Denna höga spänning bågar över elektroden i ett tändstift, orsakar antändning. Dåliga eller defekta spolar kan påverka motorns prestanda på ett antal sätt. Idle Performance

En svag spole som har förlorat sin förmåga att leverera tillräckligt med spänning för att avfyra alla tändstiften på ett konsekvent sätt kan visa sig i en grov eller snubbla tomgång. En enda spole systemet kan påverka alla tändstiften men kommer framför allt att visa sig med en plugg som har en sliten elektrod och vidgade gapet. Den slitna pluggen kräver mer spänning för att hoppa en båge mellan elektroderna. Misslyckas individuella spolar, som i en spole per cylinder, eller spolar för cylinder set, kommer att påverka en specifik singel eller uppsättning cylindrar.
Minskade Fuel Economy

A misslyckas spole, oförmögen att ge en hög spänning tändning gnista, kommer att orsaka en eller flera cylindrar att missa intermediärt eller helt, vilket ger mindre effekt och rpm normalt ses med maximal cylinder förbränning. Den reducerade motoreffekten kommer att ge färre miles per gallon. Den minskade gas körsträcka kunna åtföljas av en märkbar miss eller allmän brist på makt genom alla körbanor.
Stalling och No-Starta

A misslyckas spole kan orsaka motorstopp tillstånd under tomgång eller lågfart. Om spolen eller spolpaketet inte kan ladda tillräckligt snabbt för leverans spänningen krav på pluggen, kan motorn skära ut när gaspedalen trampas ner. En helt misslyckats spole som alstrar ingen gnista, eller flera spolar som har misslyckats fullständigt, kan orsaka en no-start tillstånd. Startmotorn kan vända, men den spänning som krävs för att avfyra tändstiften saknas. Med ingen antändning för förbränning, kommer motorn inte att starta. Den nej-start tillstånd kan vara vanligare när temperaturen är kallt och luftfuktigheten är hög.
Katalysator Performance

En svag-nog gnista kommer att orsaka en gnista plugg misständning, som tillåter råbränsle att passera genom avgasgrenröret och in i katalysatorn. Raw bränsle kan mätta de inre katalysatorer av omvandlaren, stoppa oxidationen och efterbrännkammare process. Detta skapar ett kol uppbyggd, överhettning villkor och igensatt flöde. Ett igensatt katalysator skapar avgassystemet mottryck, underkänna motorn "andas". Igensatt katalysatorer kommer att avge ett ruttet ägg lukt, orsakar svårstartad, ingen start eller orsaka väldigt trög motorprestanda.

High Speed ​​och Under-Load Performance

En spole som ger en svag gnista kan orsaka en snabb miss när spänningen krav är störst för tändstift. En miss kan också uppstå när effektbehovet är störst under belastning, som att klättra en kulle med en släpvagn. Oförbränt bränsle som antänds i avgassystemet kan orsaka ett hörbart slå tillbaka, vilket kan skapa ett ryck eller tvekan miss. En av två individuella spolar som inte kan orsaka en ihållande miss i en eller flera cylindrar, vilket gör motorn gå dåligt hela tiden under alla körbanor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68645.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.