Förhindra att Marine Vapor Lock

Under vissa förhållanden, kan alla marina fartyg uppleva ett ånglås. Ånglås uppstår när bränslet i tankarna, linjer eller förgasare når en kokpunkt som orsakar förångning inuti ett slutet utrymme, såsom en förgasare float skål eller bränsleledningar. Värme, och i vissa fall graden av bensin används orsakar ånglås. Ånglås kan kännas igen av vissa negativa egenskaper motorprestanda som inkluderar svårstartad efter en "WOT" (vidöppna-gas) körning, tvekan och stall vid acceleration, överhettning på grund av otillräcklig kylning och pinga eller knackar. Förhindra ånglås innebär en viss kontroll och möjligen eftermontering del av fartygets ombord komponenter. Saker du behöver
Boat bruksanvisning
Skruvmejslar
End skiftnycklar
Bränslefilter skiftnyckel (om tillämpligt) katalog Bränslefilter (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner

1

Fundera på om du använder gas som innehåller tunga mängder etanol (en gas oxygenator), vinter-grade bränsle eller tillsatser som innehåller alkohol i din båtmotor. Alkohol lutar sig ut egenskaperna av bränsle, vilket leder till en mager blandning till förgasaren. Lutade förgasare låt motorn köra överdrivet varm.
2

Köp endast små mängder bensin som du ska använda omedelbart. Förvara extra bensin i högst 90 dagar. Använd inte någon bensin lagras i mer än 90 dagar. Kassera gammal bensin eller bensin som har en stickande lukt av lack och gummi. Om du har bensin i tanken som har hög etanolhalt, köpa högoktanig gas för att lägga till det, och använda högoktanig blandning tills du utrensning tanken av den gamla bränsle.
3 < p> Undvik att använda bränsle som har en Reid ångtryck rating mellan 11 RVP och 15 RVP. Byt till ett bränsle som har 8 RVP till 10 RVP. Konsultera din instruktionsbok för rekommenderade oktan och RVP-rated bränsle för din farkost.
4

Inspektera alla dina bränsleledningar och slangar för belägg för veck, skarpa böjar, sprickor eller lösa kopplingar. Byt sådana ledningar och slangar med dem som har Slätborrad innerfoder, som har rätt tryckklass och tillverkarens rekommenderade diameter.
5

Mät omkretsen av bränsleslangar och linjer med en tejp regel. Dela omkretsen med 3,14, sedan subtrahera tjockleken slangen foder. Liten diameter linjer och slangar ger strypning.
6

Använd händerna eller en fast nyckel för att lossa och ta bort din skål vatten separator och dumpa den sedimentära vattnet. Om bränslefiltret inte har ändrats i enlighet med rekommenderade mellanrum, byt ut den mot en ny patron, med ett filter skiftnyckel för att ta bort det. Skruva den nya filtret för hand. Använd en fast nyckel för att skruva av mässing insugningsröret bränsleledningen vid förgasaren och kontrollera konen eller filterinsatsen för träskor. Rengör eller byt in-line bränslefiltret.
7

Kontrollera motorns kåpa (lock) för igensatta munstycken. Se till att alla motorhuv ventilerna öppnas och obehindrat. Byt ut luftfiltret eller gnistfångaren om det verkar igensatt, olje-indränkt eller försämrats. Ett igensatt luftfilter eller gnistfångaren underkänner kall luft in i motorn, vilket orsakar överhettning.
8

Använd en skruvmejsel för att justera tomgång mixture skruvarna på din förgasare. Berika blandningen genom att vrida skruvarna utåt tills motorn börjar att snubbla. Vänd tomgång blandning skruvar inåt något för att få en rikare blandning. En rikare blandning kyler motorns temperatur.
9

Inspektera ditt kylsystem. Byt ut pumphjulet sjövattenpumpen vid föreskrivna underhållsintervall. En varm motor kommer att få bränslet i linjerna eller förgasaren att FÖRSNILLA eller förångas, vilket orsakar ånglås. Om vattenpumpen impellerbladen har slitits ned, kan de driva inte tillräckligt med vatten genom systemet för att adekvat få ner temperaturen.
10

Se alla bränsleledningar och slangar inte montera eller sitta i närhet om avgasgrenröret hos motorn. Värme från grenrör kokar bränslet och orsaka luftfickor, svältande motorn av flytande bränsle. Omdirigera alla slangar och linjer ett säkert avstånd från avgasgrenröret.
11

Undvik att använda WOT på mycket varma dagar, särskilt när du drar tung utrustning, last passagerare eller skidåkare. Kombinationen av hög utomhustemperatur och konstant hög acceleration överhettas motorn och förgasa bränslet. Ständigt övervaka mätaren motortemperaturen för varningssignaler om överhettning. Stäng av motorn och låt den svalna i 2 eller 3 timmar innan du startar om efter att du har drabbats av ett ånglås tillstånd.
12

Byt olja när du märker en högre än normalt kör motortemperatur. Olja som har förlorat sin viskositet skapar friktion med de större motorkomponenter och lägga till ytterligare värme till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67973.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.