Hur man läser 2003 Chevy S10 Datoriserade Koder

Alla fordon byggs från 1996 och senare kräver ett nytt diagnostiskt system: ombord diagnostik generation II. OBD-II-systemet övervakar kontinuerligt alla utsläpp och elektroniska motor-styrenheter och ger dig en varning via en "Check Engine" light när den upptäcker ett fel. Läsa datoriserade koder på en 2003 S10, som vanligtvis börjar med ett "P" och har en serie av fyra nummer efter "P", kräver att du använder en speciell skanner. När du skaffar en OBD-II-skanner, läsa koderna är en okomplicerad process. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Justera förarstolen så långt tillbaka som det går och titta under förarens sida av instrumentpanelen , precis ovanför parkeringsbromsen, för att hitta den datalänkanslutningen. DLC är en manlig vägguttag i samma form som kontakten på slutet av OBD-II skanner kabel.
2

Anslut OBD-II skanner s kontakt i S10: s DLC och vrid till "Run"-läge. Vid denna punkt, stängs skannern vanligtvis på automatiskt. Om skannern inte startar automatiskt, se till skannern bruksanvisning för att ta reda på hur du slår på den.
3

Input fordonets information, såsom år, märke, modell, chassinummer osv, om du uppmanas att av skannern. De flesta handhållna skanners får automatiskt denna information från fordonet. Se till skannern anvisningar för inmatningsmetod, om det behövs.
4

Ange scanners "Läs Codes"-funktionen. På de flesta handhållna skanners, tryck bara på "Läs" eller "Scan"-knappen. Se till skannern bruksanvisning för mer detaljer, om det behövs.
5

observerar som skannern upprättar kommunikation med S10 datorsystem och visar en serie av koder, och i de flesta fall, en kort beskrivning av koden. Om skannern inte visa en beskrivning av koden, se kodlistan som medföljde skannern för kodens beskrivning.
6

Anteckna koden för framtida reparationer referens.

7

Vrid tändningen till "Off" läge och koppla ur skannern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68647.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.