Felsökning av en 1990 Nissan Maxima

Den 1990 Nissan Maxima har en 3.0L, V-6 motor med standard funktioner, inklusive luftkonditionering och fönster makt och lås. Även den bästa underhålls Maxima kommer ibland uppleva problem. Felsökning potentiella problem kan spara ett par dollar på lång sikt. Med lite kunskap och några verktyg, kan de flesta reparationer kan utföras hemma. Saker du behöver
Bromsvätska
Transmissionsolja
frostskyddsmedel
Luftfilter
Smörkniv platt skruvmejsel
startkablar
Visa mer Instruktioner
1

Kontrollera bromsvätskenivån i 1990 Maxima. Bromsvätskebehållaren ligger nära baksidan av motorn och kan märkas "Brake." Använd en trasa för att rengöra området kring reservoaren bromsvätskan. Ta av locket på behållaren och kontrollera vätskenivån. Om nivån inte når fyllningen linjen, lägga bromsvätska hjälp av en tratt.
2

Kontrollera din nivå transmissionsolja om ett tickande ljud hörs under körning. Starta bilen och höja huven. Ta överföringen oljestickan ur sitt läge nära baksidan av motorn. Torka av mätstickan med en pappershandduk och sätt tillbaka in i hålet. Ta ut oljestickan igen och kontrollera om oljenivån är på minnet. Om vätskenivån är låg, tillsätt lite transmissionsolja med hjälp av en tratt. Byt ut oljestickan transmissionsolja. Sänk huven och provköra bilen.
3

Kontrollera frostskyddet nivån i överflöd om ånga kommer från frostskyddsmedel cap. För mycket frostskyddsmedel i spill eller reservoaren kan ge intryck av att bilen är överhettad. Om spill är för full, kontakta en mekaniker för att få vätskan dräneras.
4

Byt luftfiltret om Maxima tvekar när gaspedalen trycks ned. Låt bilen svalna innan du arbetar på filtret. Lyft huven och leta reda på luftfiltret. Filtret ligger nära motorn i en svart plasthölje. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp höljet. Ta bort luftfiltret. Installera det nya luftfiltret och stäng höljet.
5

Använd startkablar för att starta Maxima om bilen går inte att starta. Ett urladdat batteri kan orsaka en bil för att inte starta. Efter användning av startkablar, låta bilen att köra i upp till 15 minuter så att batteriet en möjlighet att ta ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67682.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.