Vanliga problem med en tändningsmodulens

tändmodulen är den mellersta delen av tändsystemet som sänder en signal från tändningslåset till en sensor på distributören. Utan denna tändmodulen, kommer bilen inte att starta eller orsaka bilen att stanna under acceleration. Vanliga problem med tändmodulen kan skapa förödelse med fastställande av lämplig reparationer. Elektrisk Kort

tändmodulen kan placeras var som helst längs tändsystemet, inklusive rätt utanför distributören eller inuti fördelaren. Antingen plats kan vara kontaminerade med väg skräp eller kemikalier som orsakar tändmodulen att korrodera. När tändmodulen korroderar, det kortsluter kretsarna och orsakar bil till stall eller inte startar. Efter kontroll att alla andra troliga orsaker såsom batteriet, kablar eller starter, behöver tändmodulen som skall ersättas. Tändmodulen är en bärbar komponent och kommer att behöva bytas ut så småningom, men när symptomen börjar utvecklas, modulen måste bytas ut för att förhindra ytterligare skador på motorn eller andra komponenter tändning.
signalavbrott

tändmodulen sänder en signal till en sensor och sedan in i datorn för att bestämma tidpunkten eller bränning sekvens av motorn. När signalen bryts, är timingen av fordonet inte underhålls och bilen kommer att vara ur funktion. Denna signal avbrott tillskrivs en sviktande tändmodul som initierar en signal när knappen är inkopplad och skickar sedan en signal till distributören. Tändmodulen behöver bytas när andra faktorer såsom tändkablarna misslyckas eller tändstiften behöver bytas ut, vilka båda skapar samma symptom som signal avbrott i tändmodulen.

Airflow Sensor Wire

annat vanligt problem med tändmodulen är smuts eller bränsle påverkar ledningar på luftflöde sensor. När denna tråd är igensatt eller korroderat med smuts eller bränsle, tar emot luftflöde sensor inte signalerna tändmodul för att starta bilen. Luftflödet sensorn övervakar vakuumet inuti motorn och tändmodulen kräver denna information till tid avfyrandet av motorn på rätt sätt. När luftflöde sensor tråd är smutsig, ger den inte tillräckligt med information för tändmodulen att fungera korrekt, eller luftflödet sensorn skickar intermittent information till tändmodulen, orsakar startproblem. Luftflödet sensortråden kan rengöras med en motor renare eller elektronik rengörings spray.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66474.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.