Så här kontrollerar Serpentine Remspännare

Serpentine belt drivsystem är vanligt på dagens bilar och lätta lastbilar. Fördelen med ökad yta på ett stort multi-räfflade band, tillsammans med systemets förmåga att linda remmen runt remskivorna istället för över dem, gör detta bälte systemet långvarig och problemfri. Vanliga problem med detta system inkluderar normalt slitage av remmen och remspännaren. Korrekt underhåll omfattar kontroll av spännaren för slitage. Saker du behöver
Metric skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Inspektera remspännaren för snedställning orsakades av en sliten fjäder laddning mekanism. Detta tillstånd är synlig på vridpunkt spännaren, och separationen av de två halvorna av spännaren lätt kan ses med blotta ögat.
2

Kontrollera fjäderbelastning av bandet genom att titta på spänningen gauge kastas i de två halvorna av spännaren. Den inre stycke kommer att ha två pilar ingjutna i metall, och den yttre delen kommer att ha en pil kastas i metallen. Den yttre pilen ska peka mellan de två inre pilarna. Om pilarna inte är uppradade ordentligt, byt ut remmen.

Med en 15mm nyckel, kontrollera spännaren för bindning. Om spännaren är släppt och inte återgå till sitt ursprungliga läge, byt spännaren.
3

Avlägsna remmen genom att komprimera spännaren och glider av remmen från remskivan. Snurra hjulet medan du lyssnar och känner för ojämnheter. Varje grov buller eller vibrationer kommer att förstärkas när skivan är under spänning. Byt ut remskivan om dessa symtom uppträder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63654.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.