Felsökning av en Smoking Lexus ES300

En rökning Lexus ES300 kan spåras till en av tre stora problem. Förlust av kompression i motorn kommer att bidra till de flesta av de största orsakerna till rök från antingen avgasröret eller själva motorn. Oavsett om det är en misslyckad kylarlocket, en blåst topplockspackning, oljeläckage eller felaktigt inställd motor, bör du kunna felsöka problemet ganska lätt. Instruktioner
1

Öppna huven och starta ES300.
2

Kontrollera att se var röken kommer ifrån. "Smoke" emitteras från radiatorn är faktiskt ånga. Normalt kommer det att komma från kylarlocket när motorn värms upp. En misslyckad kylarlocket kommer att hålla kylsystemet från att göra sitt jobb. Så, tillbaka locket och kontroll av systemet av en professionell mekaniker. Addera 3

Kontrollera vit rök ur avgasröret. Vit rök är faktiskt ånga. Om avgasröret avger vit rök när ES300 är vid normal arbetstemperatur, indikerar det en blåst topplockspackning. Om problemet är allvarligt, kommer vit ånga avges från toppen av motorn också. Ta bilen till en professionell mekaniker.
4

Kontrollera avgasröret för blå rök. Det indikerar ett oljeläckage i motorn. Olja blir i förbränningsrummen, vilket gör att brinna och sändas ut på baksidan av avgassystemet. Ett oljeläckage kan vara allvarliga och potentiellt skadar katalysatorn, så har detta problem kontrolleras och åtgärdas omedelbart.
5

Kontrollera svart rök. Svart rök indikerar att motorn är igång rik. Detta orsakas oftast av för mycket bränsle som förbränns är och inte tillräckligt med luft i förbränningskammaren. Har ES300 trimmad av en professionell mekaniker att korrigera luft-till-bränsle-förhållandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64255.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.