Felsökning av en Ford Escape

Ford Escape är en crossover SUV tillverkad av Ford Motor Company. Prissatt nedanför Ford Explorer, är Escape en mer prisvärd SUV val. Men med tiden kommer även de bästa fordonen upplever problem. Framgångsrik felsökning är inte bara för professionella mekaniker. När du upplever ett problem med din Ford Escape, kan du diagnostisera korrekt problemet och lösa problemet med rätt kunskap. Instruktioner
1

Lyssna efter ett gnisslande ljud när Escape är på och du vänder rattlåset att låsa. Många Ford fordon lider servopumpen problem som är inneboende i designen. Flykten är inget undantag. Om bilen "gnäller" eller skriker när du vrider på ratten, har servopumpen kontrolleras och bytas.
2

Kontrollera för intermittent stopp eller "köra fast" vid körning genom hela varvtalsområdet. Detta orsakas av den Escape bränslefiltret. Med tiden kommer filtret att bli igensatta av skräp som ansamlas i Escape stora bensintank (orsakad av kondens). Rätta till problemet genom att kontrollera gapet på tändstiften eller rinnande bränsle injektor renare genom systemet. Bara prova en lösning i taget för att peka ut den exakta problemet.
3

Kontrollera om en knackar buller vid låga hastigheter. Detta orsakas främst av en sliten drivaxel i Escape. Men det kan också vara resultatet av en sliten sida kugghjulsaxel försänkning i transmissionen är differential fallet. Har detta problem betjänas av en erfaren transmission expert.
4

Kontrollera om ett klickande ljud när du svänger. Detta orsakas av Escape drivknutar misslyckas. På grund av den höga vinkeln att drivknut måste överensstämma med den halv-axel Escape, är här stöveln benägna att tidigt slitage (jämfört med den andra drivaxeln). När detta händer, de skyddande CV boot revor, axel läckor fett ut och gemensamma torkar ut, vilket gör att mala.
5

Check för överdriven buller från motorn medan transmissionen är i friläge. Du kan ha ett skadat lager ingångskugghjul. Detta kommer att behöva servas av en erfaren bilmekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64047.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.