Vad orsakar Insprutningsmunstycken till Misfire?

En riktigt igång motorn behöver bränsleinjektorer att leverera den exakta mängd bränsle till varje cylinder med varje puls. Ibland kan hård-start, tvekan och misständning orsakas av smutsigt bränsle injektorer som har gummerat upp eller lackerade passager. Ofta ligger den skyldige med ett elektriskt problem som inte kommer att tillåta eld för att aktivera injektorn, eller en krets har avbrutit det aktuella flödet. Viss kunskap om kretsen kommer att göra det möjligt för fordonsägaren att avgöra vilka elsystemet skulle vara fel. O2 och kylvätska Sensorer

Problem med syresensorn eller kylvätskans sensorn kan visa samma typ av symptom. Båda dessa komponenter förenas med effekttågreglersystem återkopplingsslinga, som reglerar signaler som går till injektorerna, som ansvarar för bränsletillförsel. Varje kylvätska sensor som alltid läser kallt kan orsaka en alltför fet blandning eftersom den sluter kretsen slingan. En felaktig syresensor eller en som misslyckas intermittent kan också stänga av den elektriska slingan. Båda bör bytas ut om sin signal avläsningar visar svaga eller döda förhållanden. PCM


effektkontrollmodulen (PCM) reglerar elektronisk mängden bränsle som rinner till spridarna. Det synkroniserar RPM av vevaxeln eller kamaxeln (en eller båda) för att leverera bränsle i rätt mängder efter hastighet och belastning. Flera sensorer binda in det, som justerar signalen: luftflödet sensor, trottelpositionsgivarens, grenrör absolut tryck (MAP) och luftintaget sensorn. Någon av dessa elektroniska sensorer som har en kort eller en öppen slinga kan påverka bränsletillförsel. De flesta PCM har en drivkrets för jordning eller ibland slå på spridarna. En kortslutning i en av spridarna kan inaktivera drivkretsen i PCM.
Kraftrelä

kraftrelä förser den initiala spänningen till insprutarna och består av en enkel switch. Om reläet är defekt internt, kortsluten eller frånkopplad, kommer alla bränsleinsprutarna läggas ned, vilket kommer att skära av all bränsletillförseln.
Bränslepump Relä

För linjer och injektorer för att få bränsle, måste bränslepumpens relä aktiveras för att starta processen. Om bränslepumpens relä fel, kommer inget bränsle skickas genom ledningarna till injektorn portar. Bad reläkontakter, kortslutna ledningar eller frånkopplad domkrafter tråd kommer att orsaka en "död" tillståndet i denna del.
Oljetryck och tröghetsomkopplare

På bilar utrustade med en olja tryckvakt, kommer en låg eller noll oljetryck läsning orsaka bränslepumpen att avaktivera. Detta är en säkerhetsåtgärd så att motorn inte kan fungera utan tillräcklig smörjning, vilket kan leda till motorhaveri. Den tröghetsomkopplare stänger bränslepumpen i händelse av en olycka, där fordonet påverkar ett annat objekt eller fälls upp och ner. Stoppa bränsletillförsel, efter en krasch, håller fordonet från att pumpa gas, vilket kan antändas av en öppen gnista eller eld.
Bränslepump
p Om bränslepumpen inte får en full spänning signal från batteriet eller har hög resistans i ledningarna, kommer den elektriska strömmen inte är tillräcklig för att driva pumpen tillräckligt snabbt för att hålla jämna steg med bränsletrycket efterfrågan. Addera Injector Magnetventil

Alla injektorer har en solenoid på spetsen av injektorn kroppen. Solenoiden drar injektorn tappen uppåt, så att flödet när den tar emot en elektronisk signal. Den elektroniska signalen måste vara stark nog att öppna våren trycket, så att bränsle att passera. Svaga signaler, direkta shorts eller för mycket motstånd vid solenoiden kan hålla injektorn porten från att öppnas delvis eller inte alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65328.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.