Hur du kontrollerar om Sparks Använda ett stroboskop

misständning tändstift eller dåliga ledningar induktion är vanliga orsaker till dålig motorprestanda. En gammal praxis var att dra bort en plugg tråd medan motorn var igång för att se om det tände till jord. Vanligtvis blev det ena drar kabeln från marken, vilket resulterar i en plötslig uppsättning chocker till kroppen och en nyfunnen respekt för tändsystemet. Ett enklare sätt att kontrollera en plugg och tråd är att använda en ljus induktion timing. Saker du behöver
Induction stroboskop
Pencil
Paper
Visa fler instruktioner
1

Undersök ljuset inducton timing. Observera att det finns två färgade leder med linlås. Dessa krok upp till batteriet - rött till batteriets pluspol och svart till jord. Titta noga på induktion pickup slutet. Det kommer att ha en stor svart plast klappa som omger tändkabeln som kontrolleras. De flesta induktion pickup ändar kommer också att ha en präglad pil som indikerar spänningen flödet genom viran. Anslut den därefter.
2

Starta bilen och återvända till motorrummet. Tryck på avtryckaren på stroboskop och observera vad som verkar vara ett stroboskop. Avseende det ifrågavarande bränder tändstiftets den strobe lampor också. Leta efter konsekvens i blinkande ljuset vid olika motorvarvtal. Det bör finnas en regelbunden strobe åtgärd i alla hastigheter.
3

Flytta induktion pickup till var och en av de andra tändkablarna. Stänga av motorn medan du flyttar pickup är inte nödvändigt. Beakta resultaten av varje prov som pickupen förflyttas från en tråd till en annan och registrera alla avvikelser.
4

Granska dina anteckningar och leta efter tändkablarna som var inkonsekvent i strobe eller hade ingen belysning alls. Dessa är de pluggar eller sladdar plugg som behöver testas ytterligare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67754.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.