Tecken på en kortsluten Battery Cell

Ett batteri är en viktig del av fordonet och kan misslyckas utan förvarning. Den bilbatteri är vanligen en bly-syra-typ med sex självständiga celler. Varje cell innehåller en svavelsyra och vatten lösning som kallas elektrolyt. När en cell misslyckas, dränerar den energin från batteriet. Din bil kommer att utveckla vissa symtom när detta inträffar. Långsam Igångdragning

Ett av tecknen på ett dåligt batteri cell är långsam igångsättning av startmotorn. Motorn låter som det är att ha svårt att vända över. Den kortslutna cellen tillåter inte batteriet att hålla den önskade mängden likspänning. Startmotorn drar många ampere vid start av bilen. En dålig cell minskar ampere avsevärt. Utan alla ampere som krävs, kommer bilen att ha problem med att starta.
Kräver

Köra ett fordon inte använda så många ampere från batteriet så startar den gör. Du kan uppleva ett dött batteri på tändningen, men när du hoppar i bilen, driver bilen ordentligt. När du stänger av bilen och låt det sitta i en tid, tömmer kortsluten cell laddningen av batteriet. När du försöker starta bilen igen kan du höra ett par klick, och det säger att bilen måste hoppas på nytt eller att batteriet är dött.
Uppladdning

Ladda batteriet fullt, och kontrollera det med en voltmeter. Du måste få en behandling på 12 volt eller mer för ett bra batteri. En läsning av 10,5 volt eller mindre indikerar att en eller flera av cellerna har kortsluts. Den kortsluten cell hindrar batteriet från att hålla en full laddning. Addera Elektronik

Batteriet ger ström till bilens elektronik när fordonet är avstängt. När dessa elektriska komponenter sluta arbeta när bilen är avstängd, är det ett tecken på att det finns ett batteri problem. Den dåliga cellen dränerar den kvarvarande spänning kvar i batteriet. Alla dessa tecken tyder på ett problem med batteriet håller en laddning, vilket innebär vanligtvis en kortsluten battericell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68318.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.