Så Kontrollera Coil Pack på en 2001 Taurus

2001 års Ford Taurus är utrustad med en 3,0-liters V-6 motor, med en åttonde VIN siffran i "U." En 3,0-liters DOHC V-6 och en 3,0-liters "flex-fuel" motor fanns också det året. Den 3,0-liters VIN "U" Motorn hade ett fördelarlöst tändsystem, med en separat spole pack för alla sex cylindrar. Spolen pack har sex torn som ger gnistan till varje cylinder, och styrs av motorns styrenhet. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Maskeringstejp
svart markör
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Taurus. Koppla bort den negativa batterikabeln med en spärr och uttag. Koppla den elektriska kontakten från tändspolen pack. Placera små flikar av maskeringstejp på varje tändstiftsledningen som sträcker sig utanför spolpaketet. Markera tändkablar med en svart markering, använd siffrorna stämplas in i toppen av spolen pack. Om inga siffror är instansade på spolen, använd diagrammet i avsnittet "Referenser" i den här artikeln för att guida dig för korrekt märkning av tändkablar.
2

bort tändkablar från spolen endast När du har markerat dem korrekt. Vrid ratten på multimetern till ohm inställningen. Titta på tändspolen direkt på den sida i vilken den elektriska kontakten var inkopplad. Stiften inuti anslutningsporten är numrerade 1 till 4, från vänster till höger. Sätt den röda proben från mätaren på stift nummer 4, och den svarta proben på stift nummer 1. Mätningen av motstånd bör vara mellan 0,3 och 1,0 ohm.
3

Placera röda sonden från mätaren på stift nummer 2, och den svarta proben på stift nummer 3. Om motståndet för mätning 1 och 4, eller 2 och 3 inte är inom de angivna specifikationerna, byt spolpaketet. Om båda mätningarna ligger inom specifikationen, fortsätt till nästa steg.
4

Placera röda sonden på elektriska kontaktstift nummer 3. Sätt den svarta proben på tändningen torn nummer 1. Notera mätningen av denna sekundärlindningen. Flytta den svarta proben över spolpaketet till tornet nummer 5. Den sekundära lindningen mätning bör vara mellan 12.800 och 13.100 ohm. Om mätningarna inte är inom detta specifika område, byt spolpaketet.
5

Sätt den röda proben mot elektriska kontaktstift nummer 2. Placera svarta proben på mellanvägg coil tornen, nummer 2 och 6. Placera den röda proben på stift nummer 1. Flytta den svarta proben till spolen tornet nr 3, sedan till spolen tornet nummer 4. Om någon av mätningarna inte är inom det angivna intervallet i steg 4, byt spolpaketet.
6

Anslut tändkablar på spolpaketet för hand, därefter till den elektriska kontakten. Anslut den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt ordentligt med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68544.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.