Felsökning Power Steering i en 1988 Toyota Camry

Den 1988 Toyota Camry har rack-and-pinion makt bistå styrning. Problem som förlust av hjälpkraftsläget, spela i ratten och vandra kan förekomma i 1988 Camry, och orsaken till problemet måste bestämmas innan reparationer kan göras. Felsöka systemet och eliminera de enklaste möjliga orsaker innan vi går vidare till mer komplexa möjligheter. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Manometer meter
Flow
1988 Toyota Camry verkstadshandbok
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din Styrservoolja nivåer genom att öppna kraftbehållare steering fluid placerad under huven, precis framför där projekten Rattstången genom den bakre delen av motorrummet. Kontrollera att vätskenivån ligger tillräckligt genom att mäta den med mätstickan belägen under behållarlocket. Låga vätskenivåer kan resultera i förlust av makt bistå och stram styrning. Låga vätskenivåer indikerar också en läcka någonstans i systemet. Om du misstänker en läcka, kontrollera varje del av systemet för ny vätska droppar. Fäst den läckande komponenten och test för att se att systemet fungerar normalt.
2

Kontrollera remmarna på framsidan av din motor. Inspektera var och en att se till att ingen är trasiga eller kraftigt slitna. En trasig servopumpen bältet kan orsaka ditt servostyrningen att helt misslyckas. Byt ut trasiga bälten genom att lägga en ny rem över alla sina motsvarande remskivor utom den närmast dig. Bänd remmen på plats över den sista rullen med en platt skruvmejsel, noga med att inte skada bandet. Testa servostyrning.
3

Kontrollera att servopumpen fungerar. Om pumpen inte fungerar, kommer vätskan når inte komponenterna Servostyrning och systemet kommer att misslyckas. Leta reda på högtryck kraftledning steering fluid som går mellan pump och racket. Hitta testventilen längs denna linje och bifoga ditt flödesmätare. Läs gallon per minut rating och jämför med 1988 Camry verkstadshandbok specifikationer för din specifika trim paket för att se om pumpen är i rätt intervall. Nästa, bifoga din tryckmätare på prov ventilen och jämför avläsningarna med dina specs verkstadshandbok. Om alla mätvärden är OK, är pumpen arbetar. Om de inte kan pumpen behöver bytas.
4

Testa rack-and-pinion koppling till problem. Det finns många rörliga delar i styrlänkaget och Camry främre ände, som kan orsaka problem med styrningen som vandrade och ratt play. Med bilen parkerad, framhjulen vridas hela vägen i en riktning och sedan hela vägen i den andra riktningen. Om du upptäcker något glapp eller unresponsiveness i åtgärden du kan ha en koppling problem. Kontrollera varje del av styrlänkaget för slitage och lösa anslutningar börjar med rattstången, som kommer ner från ratten till racket, stavarna slips, inre hylsorna, rackmontering och vapenkontroll. Om något verkar ha lek, kan den kräva ersättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67724.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.